Kerimov je želel v kratkem času iz nič z astronomski nakupi ustvariti klub, s katerim bi se ovenčal z lovorikami najelitnejših prvenstev. Račun pa se ni izšel po načrtih mogotca, ki se je po zadnjem bridkem porazu na domačem igrišču z 0:1 proti Rostovu odločil drastično zarezati v klubski proračun. Slednje pomeni tudi slovo najbolj izpostavljenih zvezdnikov.

Predsednik moštva Konstantin Remčukov je na socialnem omrežju Twitter potrdil večje spremembe, ki jih je napovedal lastnik: "Obeta se nam 'velik pretres'. Nekateri naši največjih zvezdniki bodo zapustili Anži, saj se bo proračun kluba zmanjšal za približno 50 do 70 milijonov dolarjev na leto."

Po poročanju ruskih medijev je kontroverzni lastnik kluba že govoril z igralci Anžija in jim obljubil izplačilo vseh finančnih obveznosti, ki so jim jih dolžni izplačati, prav tako jim je obljubil pomoč pri iskanju novih delodajalcev. Kerimov je obenem zanikal vse glasnejša ugibanja, da namerava prodati klub, v isti sapi pa dodal, da se bo na trenersko mesto že kmalu vrnil nekdanji vodja strokovnega štaba Gadži Gadžijev.

Pred kratkim je klub zapustil nizozemski nogometni strateg Guus Hiddink, ki ga je zamenjal njegov rojak Rene Meulensteen, vendar pa je bil njegov mandat glavnega trenerja kratkega daha. Meulensteen je dobil nogo po le 16 dnevih.