Barcelona je tekmo proti Sevilli pred domačimi gledalci dobila s 5:1, Messi pa je na tekmi vpisal svoj 251., 252. in 253. zadetek v španskem prvenstvu. »Vedeli smo, da bo rekord prišel. Ko mu ga je uspelo izenačiti, sem bil zelo vesel tako zanj kot za klub,« je zatrdil prvi mož Barcelone Josep Maria Bartomeu in v isti sapi zagotovil, da Katalonci nimajo prav nobenega namena prodajati svojega prvega zvezdnika, četudi je bilo v preteklem tednu na to temo prelitega nemalo črnila.

»Leo bo z nami še mnogo let. Presrečni smo s tem, kar mu je uspelo,« je dejal Bartomeu in to navzlic dejstvu, da je 27-letnik svoj položaj v klubu označil za zapletenega. »To kar počne na igrišču, se ne da opisati z besedami. V Barceloni, kjer je preživel že toliko let, je srečen. Dobro se razume tudi s soigralci. Skrbijo ga reči, ki niso povezane s športom, vendar pa ga klub na tem področju podpira. Ljudje bi morali z njim govoriti o nogometu in ne drugih rečeh,« je še povedal Bartomeu.

Prepričanje, da bo Messi ostal v Barceloni je sicer po tekmi s Sevillo izrazil tudi njegov trener Luis Enrique in obenem dodal, da bo v prihodnosti rekord, ki je ostal nedotaknjen kar 59 let, njegov varovanec še izdatno popravil.