Nenazadnje se z veseljem spominjajo 12. kroga in obračuna v Ljudskem vrtu, ko so ob všečni predstavi iztržili neodločen izid 3:3. "Za derbi se pripravljamo tako kot za vsako tekmo. Uspešno smo odigrali proti Radomljam v soboto, tako da je to lepa popotnica za sredin obračun. naredili bomo vse, da zmagamo," je na novinarski konferenci uvodoma povedal strateg zeleno-belih Darko Karapetrović.

Eden tistih, ki bo igral ključno vlogo, je mladi Miha Zajc. "Lepo je začeti drugi del prvenstva z zmago. Mislim, da smo igrali dobro. Proti Mariboru se pripravljamo kot običajno. Je pa to vseeno derbi. Maribor je dobra ekipa in v vlogi favorita, ampak tudi mi imamo določene načrte. Upam, da bomo iztržili vse tri točke," meni Zajc.

Karapetrović: Težko je uigrati ekipo v dveh mesecih

Če slednji spada med manj izkušene, pa to zagotovo ne velja za kapetana, vratarja Aleksandra Šeligo. "Kar zadeva sam derbi, ta šteje popolnoma enako kot tekma z Radomljami. Igramo za tri točke. Psihološko je bila celo težja tekma proti Radomljam kot bo v sredo proti Mariboru. Ne morem reči, da se za Radomlje težje motiviramo. Dejstvo pa je, da prihaja tekma, ki ti lahko največ ponudi v slovenskem prvenstvu. Težav z motivacijo ne bo," poudarja Šeliga.

Karapetrović, ki pravi, da bodo zagotovo igrali drugače kot v soboto proti radomeljskemu Kalcerju, večjih težav z zdravjem igralcev nima. Malce več pa z uigranostjo.

"Dobili smo nekaj novih igralcev. Težko je uigrati ekipo v dveh mesecih, vemo, da se nekatere ekipe uigravajo tudi leto ali dve. Nekateri igralci so tudi odšli, ampak moramo igrati. Že prva tekma pa je pokazala, da smo na pravi poti, postopoma pa uvajamo tudi novince," pojasnjuje Karapetrović.

Green Dragons pozivajo k bojkotu derbija

Še vedno pa niso uigrani niti odnosi kluba z navijaško skupino Green Dragons. Ti prek sporočil za javnost pozivajo svoje člane, naj se ne udeležijo tekme, in poudarjajo, da bodo na druge načine opozorili na to, zakaj bo severna tribuna prazna.

"Pred nami je derbi, ki ga bo Olimpija odigrala brez naše glasne podpore. Sever bo sameval in verjetno bo vsem težko, ko bodo po Stožicah odmevale štajerske pesmi," so zapisali pri Green Dragons in nadaljevali, da se nekateri ne zavedajo, kaj pomenita glasna podpora in sodelovanje kluba in navijaške skupine: "Ozreti se je potrebno samo 150 kilometrov v smeri severovzhoda in videli boste, kje se najdejo stične točke, pri katerih lahko skupina v obojestransko korist pomaga klubu."

"Naj spomnimo, zaradi neurejenega stanja v klubu smo Green Dragons z jasnimi zahtevami šli v bojkot na začetku letošnje sezone. A do dokončnega dogovora nikoli ni prišlo, ker naše razmišljanje in dejanja niso v stilu klubskega enoumja, ki ga pričakujejo od vseh, ki sodelujejo z Olimpijo," menijo pri omenjeni navijaški skupini, ki še pravi, da Dragons ne nasprotujejo predsedniku Izetu Rastoderju, ampak proti načinu dela, ki ga v Olimpiji kaže v zadnjih šestih letih.

Na tekmi izvedli personalizacija vstopnic

Po oktobrski in sredini tekmi s trenutno drugouvrščenim Mariborom Ljubljančane, četrte na lestvici, boj z vijoličnimi čaka še 8. aprila, ko bo na sporedu zaostala tekma 3. kroga, in pa konec aprila v 30. krogu.

Velja omeniti, da bodo na sredini tekmi izvedli personalizacijo vstopnic, torej bo moral vsak pokazati osebni dokument. Otroci do vključno 14. leta starosti bodo imeli vstop prost, v sredo pa bodo imeli upokojenci, dijaki, študenti in ženske popust. Zanje bo cena vstopnice sedem evrov. redna cena je deset evrov.