Salzburg je v letošnji sezoni nesporen gospodar na avstrijskih nogometnih igriščih, naslov prvaka pa je osvojil kar osem krogov pred koncem prvenstva. Eden glavnih tvorcev uspehov rdečih bikov pa je tudi Kevin Kampl, ki je prvi podajalec lige, saj je na 27 tekmah zbral kar 18 asistenc za zadetek soigralcev, k temu pa je dodal še za vezista zavidljivih 9 golov.

Odlične igre Slovenca, ki se dobro znajde na desni strani vezne vrste, seveda niso ostale neopažene pri klubih iz najmočnejših evropskih lig, za Kampla pa je, kot kaže, najbolj zagret torinski Juventus, saj italijanski mediji poročajo, da je trener stare dame Antonio Conte trdno odločen, da pred prihodnjo sezono moštvo okrepi s Kamplom, s katerim bo poskušal zakrpati luknje po odhodu nekaterih zvezdnikov moštva, ki jih snubijo najbogatejši klubi.

Conte: Navdušil me je s pregledom nad igro in izvrstnimi podajami

»Ko sem pred žrebom osmine finala evropske lige preučeval možne nasprotnike, sem si zaželel, da se ne bi bi srečali s Salzburgom, saj gre za zelo neugodnega tekmeca, ki je zmožen premagati tudi najboljše evropske klube, kar je nenazadnje dokazal tudi z januarsko zmago s 3:0 proti Bayernu, navdušil pa je tudi na obeh tekmah proti Ajaxu, kateremu ni pustil prav nobenih možnosti za napredovanje. Poleg zelo učinkovitega napadalnega dvojca Soriano-Alan pa mi je v oči padel predvsem Kevin Kampl, ki me je navdušil z odličnim pregledom nad igro in izvrstnimi podajami, s katerimi soigralce spravlja v priložnost, poleg tega pa zna tudi sam dostikrat priti do priložnosti za zadetek. Takšni igralci so mi bili vedno všeč in mislim, da bi se Kampl lahko zelo dobro znašel v našem moštvu,« je za italijanske medije včeraj povedal Conte.

(Foto: Reuters)

Največkratnemu italijanskemu prvaku, ki »scudettu« naproti odločno koraka tudi v tej sezoni, se poleti obeta kar nekaj sprememb v igralnih vrstah, predvsem pa bo Conte moral poiskati dobre zamenjave na sredini igrišča, kajti zelo verjetno je, da bosta po končani sezoni klub zapustila člana udarne enajsterice in nezamenljiva člana vezne vrste Arturo Vidal in Paul Pogba, ki ju snubijo evropski velikani, ki jima lahko ponudijo donosnejše pogodbe kot v Torinu.

Bo Kampl slovenski rekorder?

Da jim Kampla kdo ne bi speljal pred nosom, so pri Juventusu pohiteli s pogajanji s Salzburgom o njegovi odškodnini, po poročanju nekaterih športnih portalov z apeninskega polotoka pa sta se kluba že dogovorila o prestopu, Torinčani pa naj bi za obetavnega 23-letnega Slovenca rdečim bikom odšteli kar 16 milijonov evrov, kar je najvišja cena, ki jo je kateri klub plačal za slovenskega nogometaša v zgodovini.

Do sedaj je največjo odškodnino za Slovenca odštel Olympiacos, ki je leta 1999 Portu za Zlatka Zahovića plačal 13,5 milijona evrov, Inter pa je leta 2012 Udineseju za Samirja Handanovića plačal 12 milijonov evrov. Zadnji večji prestop slovenskega nogometaša se je zgodil pred letošnjo sezono, ko je Josip Iličić za 9 milijonov evrov iz Palerma prestopil v Fiorentino.

(Foto: Luka Cjuha)

V Italiji se bo na igriščih srečeval s številnimi kolegi

Po prestopu Kampla v Italijo bo tam v prihodnji sezoni na nogometni sceni dejavna še bolj pestra slovenska zasedba, saj si kruh pri naših zahodnih sosedih služijo tudi številni Kamplovi reprezentančni kolegi: vratarja Vid Belec in Samir Handanović, branilca Boštjan Cesar in Siniša Anđelković ter vezisti Armin Bačinović, Valter Birsa, Josip Iličić, Rene Krhin, Jasmin Kurtić in Dejan Lazarević.