V zaporu je 23-letni nogometaš od julija lani, sodišče mu je prisodilo tri leta in devet mesecev zaporne kazni za požig vile septembra 2011. Predstavnik zapora, kjer Breno prestaja kazen, je potrdil poročanje nemškega časnika Focus, da bodo nogometašu omogočili dnevne izhode, v tem času pa bo delal kot pomočnik Bayernovega trenerskega štaba v drugem moštvu.

"S tem korakom bo Breno dobil priložnost, da se vrne v družbo, kolikor hitro bo to mogoče," je povedal predstavnik zapora in dodal, da je Breno v dobri formi, kolikor je pač lahko v dobri formi športnik v zaporu. Zanikal pa je govorice, da so mu podobno delo ponujali tudi pri nekdanjih klubih Sao Paulu in Nürnbergu. Breno bo morda lahko v prihodnosti tudi treniral z drugim moštvom in tako ohranjal telesno pripravljenost, a bo seveda moral upoštevati dnevni red zapora in se za rešetke vrniti vsak dan do večera.

Novica o skorajšnjem družbenem delovanju Brena bo nedvomno razveselila selektorja Brazilije Luisa Felipeja Scolarija. Ta je nedavno pozval nemške oblasti, naj nogometaša izpustijo in mu ponudijo drugo priložnost v domovini. "Včasih si zaslužimo drugo priložnost. Vsi delamo napake, toda preden nekateri odslužijo kazen za svoje, je morda že prepozno," je dejal Scolari v pogovoru za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Breno je k Bayernu prišel iz Sao Paula leta 2008 za 12 milijonov evrov. Zbral je 28 nastopov, nato so ga Bavarci posodili tekmecu Nürnbergu, kjer je staknil poškodbo kolena. V preiskavi so ugotovili, da je bil Breno takrat, ko je povzročil požar, zelo depresiven.