Brazilci so na petkovi četrtfinalni tekmi proti Kolumbiji ostali brez prvega zvezdnika Neymarja, ki je ob udarcu Juana Zunike s kolenom v hrbet utrpel poškodbo vretenc, zato je že zapustil bazo brazilske reprezentance in odšel na nekajtedensko okrevanje. Selektor domače izbrane vrste Luiz Felipe Scolari je svojega prvega moža nameraval nadomestiti z igralcem Chelseaja Willianom, a je naletel na nove težave, saj se je sedaj poškodoval še on. Zaradi udarca v hrbet je Willian predčasno končal zadnji trening in prve vesti niso najbolj optimistične, saj naj bi imel bolj malo možnosti, da bo nared za torkov polfinalni obračun z Nemci. Scolari bo tako moral najti novo rešitev, verjetno bo v prvo enajsterico uvrstil Interjevega Hernanesa ali Šahtarjevega Bernarda.

Poškodbe pa niso edina slaba vest za Brazilce, saj je umrl dedek Marcela, ki je zato na dovoljenje selektorja zapustil pripravljalno bazo in bo nekaj časa preživel s svojimi bližnjimi ter tako izpustil nekaj pomembnih treningov.

Hud udarec tudi za Argentino

Nič kaj manj skrbi od Scolarija pa nima niti selektor druge južnoameriške velesile, ki je še v igri za naslov svetovnega prvaka. Argentinski strateg Alejandro Sabella bo namreč na preostalih dveh tekmah moral pozabiti na usluge skoraj nezamenljivega Angela di Marie, ki je bil na mundialu eden najboljših mož v ekipe gavčev, na včerajšnji četrtfinalni tekmi proti Belgiji pa si je poškodoval stegensko mišico in je z igrišča odšepal že v 33. minuti.

Prve preiskave so po poročanju španskih medijev pokazale, da gre za natrganino mišice, kar je za nogometni portal Goal.com potrdil tudi njegov zastopnik, zato Di Maria na mundialu skoraj zagotovo ne bo več igral, saj je finale na sporedu že čez en teden. Uradno njegovega izostanka iz tabora Argentincev še niso želeli potrditi, saj čakajo še na rezultate dodatnih preiskav, ki jih bodo opravili jutri.