V nedeljo je Fenerbahče gostoval pri Galatasarayju, kjer je doživel poraz z 1:2, kar je pomenilo, da se je njegov zaostanek na lestvici za mestnim tekmecem narasel na pet točk. Vedno vroči carigrajski derbi pa je znova postregel tudi z dogodkom, ki je zasenčil rezultat.

V 82. minuti je Meireles napravil prekršek, sodnik Halis Ozkahya pa ga je »nagradil« z drugim rumenim kartonom na tekmi in posledično tudi z rdečim. Izključitev je igralca Fenerbahčeja tako razjezila, da je sodnika med prerekanjem plunil v obraz, kar je Ozkahya prijavil delegatu v poročilu po tekmi. Disciplinska komisija je nekaj dni kasneje Portugalcu izrekla visoko kazen, saj ne bo smel igrati na naslednjih 11 tekmah.

Meireles pa se s kaznijo in obtožbami nikakor ne strinja. »Šokiran sem. Imam osemletnega otroka. Zamislite si, kako bo, če bodo temu otroku v šoli začeli govoriti, da njegov oče pljuva sodnike? To bi lahko povsem uničilo moj ugled v njegovih očeh. Obtožbe sodnika so nezaslišane in uporabil bom vse pravne poti, da dokažem svojo nedolžnost,« pravi Meireles, ki pa bo le stežka dokazal, da ni storil dejanja, ki so ga posnele tudi televizijske kamere.