Scolari po prepričanju portugalske davkarije med letoma 2003 in 2008, ko je delal v tej državi (leta 2006 se s portugalsko izbrano vrsto uvrstil tudi v polfinale svetovnega prvenstva), ni prijavil vseh dohodkov in je pred davčnimi organi skril sedem milijonov evrov.

Preiskava tožilstva lahko ogrozi tudi priprave brazilske reprezentance, ki jo Scolari vodi zdaj in s katero bo čez manj kot mesec dni začel nastope na domačem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Nizozemski časnik Financieele Dagblad je poročal, da naj bi Scolari denar prejemal prek dveh nizozemskih finančnih podjetij, ki imata sedež v znani davčni oazi, Bahamskih otokih. Na Portugalskem je tožilstvo za pomoč pri preiskavi že zaprosilo tudi ustrezne ameriške preiskovalne organe, saj naj bi Scolarijev sporno pridobljen denar našel tudi pot v ZDA.

Scolari je sicer zanikal, da bi kar koli storil narobe. "Vse svoje davke sem plačal. V napovedi dohodnine sem v vseh državah vedno navedel svoje dohodke. Zanesljivo je nekje napaka, a ne pri meni," je Scolari davčne službe še enkrat pozval, naj preverijo vse podatke.