Na tekmi je zaigral tudi prvi zvezdnik portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo. Devetindvajsetletni nogometaš Real Madrida je odigral 64 minut in podal za zadetka Almeide in Coentraa. Na igrišču se je preizkusil tudi branilec Pepe, ki je pred dnevi tožil nad bolečimi v mišicah.

Portugalci bodo prvo tekmo na mundialu odigrali 16. junija v Salvadorju proti Nemčiji.

Welbeck odšepal z igrišča

Angleški nogometni reprezentant Danny Welbeck pa se je poškodoval na treningu in bo moral po poročanju medijev izpustiti uvodno tekmo proti Italiji. Napadalec si je malo pred koncem prvega polčasa treninga poškodoval desno stegensko mišico in odšepal z igrišča. Že pred dnevi je Welbeck na treningu nosil povoj.

Nekateri časniki so sicer zapisali, da bo nogometaš Manchester Uniteda moral prvenstvo v Braziliji v celoti izpustiti, a angleška zveza tega do zdaj ni potrdila. Če ga ne bo v kadru za tekmo proti Italiji, ga bo na igrišču najverjetneje zamenjal Raheem Sterling.

Na treningu Francije 9500 navijačev, pri Urugvajcih 4000

Prvi trening francoske nogometne reprezentance v Braziliji je na stadion v Ribeirao Pretu privabil kar 9500 navijačev. Francozi so se odločili, da bodo imeli vsaj štiri treninge v Braziliji javne, saj želijo na ta način popraviti načet ugled po škandalu na zadnjem prvenstvu pred štirimi leti v JAR.

Vodstvo francoske zveze je 5000 brezplačnih vstopnic ponudilo preko spleta, navijači pa so jih razgrabili v 28 minutah. Zveza se je nato odločila, da navijačem zagotovi še 4500 dodatnih vstopnic. Brazilci, ki so oblekli predvsem domače, a tudi francoske drese, so na tribunah stadiona Santa Cruz poskrbeli za pravo navijaško zabavo.

V francoski ekipi je vadilo 22 od 23 nogometašev. Počival je Mathieu Debuchy. Osemindvajsetletni branilec Newcastla je dobil udarec v nogo na prijateljski tekmi z Jamajko, ki so jo Francozi dobili z 8:0 in selektor Didier Deschamps mu je za vsak slučaj zagotovil dodaten prosti dan.

Na Areni do Jacare v Sete Lagoasu pa si je prvi trening Urugvaja v Braziliji ogledalo 4000 ljudi. Urugvajci se pripravljajo na uvodni obračun s Kostariko, selektor Oscar Tabarez pa je na novinarski konferenci razkril, da bo vlogo poškodovanega Luisa Suareza v napadu bržkone prevzel Diego Forlan, najboljši igralec zadnjega SP v Afriki.

Tabarez je obenem poudaril, da je Urugvaj zmagoval tudi že brez Suareza. Nogometaš Liverpoola, prvi strelec angleške lige, je moral pred tremi tedni na operacijo kolena in v Urugvaju napovedujejo, da bi se ekipi lahko spet pridružil v drugem delu SP, če se bo ta tja uvrstila.