Zagrebčani so včeraj razočarali svoje navijače, ko so po bledi predstavi doma klonili z 0:2 in s praktično že zaprli vrata v ligo prvakov. Takoj po tekmi je izvršni predsednik kluba Zdravko Mamić sklical izredno novinarsko konferenco, na kateri je sporočil, da Jurčić ni več trener Dinama.

»Garantiram vam, da bomo na povratni tekmi na Dunaju zmagali. Ne vem, če bo to dovolj, da se uvrstimo v ligo prvakov, a zagotovo bomo dobili tekmo. Da bi v tem uspeli, mora ekipa doživeti šok, za to pa je potrebno zamenjati trenerja,« je povedal Mamić.

Moštvo Dinama bosta v prihodnjih dneh vodila Damir Krznar in Zoran Mamić, za ugibanja o tem, kdo bo na vročem stolu nasledil Jurčiča, pa je še prezgodaj. »Četrtkov jutranji trening bosta vodila Krznar in Mamić, kot bo tudi na tekmi proti Slavenu Belupu ter na povratni tekmi z Austrio. Kako bo za tem, pa ne vem. Naj nam pomaga bog,« je zaključil Mamić.

Zanimivo je, da je Mamić Jurčića z mesta trenerja Dinama odpustil že tretjič v zadnjih letih, saj je enako usodo doživel že maja leta 2010 in decembra leta 2011.