Nemški prvaki so v soboto znova pokazali zastrašujočo predstavo v napadu in svoje gostitelje povsem raztrgali. Prvo ime v ekipi Josepa Guardiole je bil Franck Ribery, ki je dosegel dva gola, med strelce pa so se vpisali še Daniel van Buyten, Mario Mandžukić, Thomas Müller, Mario Götze in Assani Lukimya, ki je žogo v 21. minuti poslal v lastno mrežo.

»Rad bi se zahvalil svoji ekipi, saj je bila zares zelo, zelo dobra. Štejem si v veliko čast, da sem jo lahko vodil,« je za spletno stran Bayerna po tekmi dejal ponosni Guardiola, ki je v nemškem prvenstvu po petnajstih krogih vpisal kar 13 zmag in zgolj dva poraza.

»Na lastne oči se lahko prepričate, da prekipevamo od samozavesti. Trenutno imamo neverjeten niz. Kot predsednik kluba se lahko le udobno namestim in uživam,« s pohvalami na račun Guardiolinih varovancev ni skoparil prvi mož Bayerna Uli Höness, medtem ko je kapetan Werderja Clemens Fritz komentiral: »To je bil debakel. Bayern nas je razmontiral, tu ni nobenega izgovora. Ekipa se mora na neuspeh primerno odzvati in se znova pobrati.«