Že res, da je imel Bayern na prvi tekmi proti Realu občutno premoč v posesti žoge, toda stanje v zadetkih je drugačno. In to tako po prvem dvoboju kot v celotni sezoni. Real ima namreč prednost z 1:0, skupno pa je v letošnji sezoni lige prvakov dosegel 33 golov, medtem ko jih je Bayern 24. Marsikaj bodo skušali Bavarci spremeniti danes, ko bodo morali svojo kombinatorno igro spremeniti v zadetke. Zgolj eden bo dovolj le za podaljšek.

»Dobro vem, da bomo morali zabiti več kot en gol, če bomo hoteli priti v finale,« je potrdil trener Bayerna Josep Guardiola, ki letos na igrišče še ni poslal iste postave dvakrat zapored. Po spremembah bo posegel tudi danes. Najverjetneje bo v začetni enajsterici spet Javi Martinez, ki zelo dobro pozna večino nogometašev Reala, in tudi Thomas Müller, ki je po dvoboju v Madridu med vrsticami pokazal nezadovoljstvo, ker je začel na klopi. Po porazu je moral kritike poslušati tudi Guardiola, češ, da je njegova taktika z veliko posesti žoge nemočna proti strnjeni obrambi. Najbolj glasen je bil častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer, a njegove besede je treba jemati z rezervo, saj gre za človeka, ki je opozicija sedanji operativni oblasti pri Bayernu. Kljub temu Guardiola ni bil tiho. »Vem, da je marsikomu v Nemčiji všeč igra na protinapade, toda Bayern je najel mene in jaz sem s svojim načinom že zmagoval,« je povedal španski trener, ki je nase prevzel odgovornost za slabše predstave Francka Riberyja v zadnjem obdobju. »Zagotovo je moja krivda, če Ribery ne igra dobro. Če je bil lani izjemen nogometaš, letos pa ni, je za to odgovoren trener,« je pritrdil.

Pri Realu svoje taktike ne bodo spreminjali, kar je že pred dnevi potrdil trener Carlo Ancelotti. Edina sprememba v začetni postavi se obeta v primeru, če bo nared Gareth Bale, v nasprotnem bo na igrišču znova Isco. Kljub zaprti taktiki Real na prvi tekmi ni igral grobo, zato sta se rumeni kazni izognila tako Sergio Ramos kot Xabi Alonso, ki bosta morala še vedno paziti, drugače Lizbone zagotovo ne bosta videla kot igralca na zelenici. »Ponovno bomo morali odigrati popolno tekmo,« je povedal Xabi Alonso, ki ga ne moti, da Real ne igra z veliko posesti žoge. »Kakšna je posest žoge, je zelo relativen podatek. Če imaš posest in od tega ni nobene koristi, potem gre za povsem nepotrebno zadevo. Pomembno je zgolj to, da ti uspe zmagati,« je prepričan osrednji člen Realove zvezne vrste, njegova dejanska vrednost pa se opazi, ko ga ni na igrišču, saj Real igra bistveno slabše.

Real je na zadnjih petih tekmah v Münchnu kar štirikrat izgubil (vedno z 1:2) in le enkrat remiziral (1:1), a prav vsi doseženi rezultati mu tokrat ustrezajo za uvrstitev v finale. »V svoje igralce zelo zaupam. Nič novega ne bomo izumljali, ampak bomo odigrali, kot ustreza naši ekipi. Naš načrt bo, da dosežemo vsaj en gol,« je povedal mirni Carlo Ancelotti, ki je z zadnjimi rezultati in z zmagama nad Barcelono in Bayernom utišal številne kritike, da njegov Real ne zmaguje na največjih tekmah. Vseeno bo glavni test danes v Münchnu, saj pri kraljevemu klubu res nekaj pomeni zgolj liga prvakov. »Drugače ne more biti, saj Real lovi deseti naslov. Prej kot nam bo uspelo, boljše bo,« se zaveda Ancelotti.

Povsem na tiho in neopazno je eno vodilnih vlog pri Realu v zadnjem mesecu prevzel Fabio Coentrao, ki vse do zdaj s svojo igro nikoli ni prepričal. Najprej je imel precej nasprotnikov že ob prihodu v Madrid, saj je stal kar 30 milijonov evrov. Pritiska visoke odškodnine se dolgo ni znal otresti, še več nasprotnikov pa si je nabral, ko so ga paparaci ujeli, kako sredi sezone kadi na eni od madridskih zabav. Za nekaj časa je celo izgubil mesto v moštvu, toda po evropskem prvenstvu leta 2012, ko je bil eden najboljših Portugalcev, je znova več priložnosti dobival tudi pri Realu. Kljub vsemu je bil še naprej v senci Marcela, toda Brazilec se je pred nekaj tedni poškodoval. Novo priložnost je dobil Coentrao, ki jo je zgrabil z obema rokama. Neprebojen je v obrambi, v napadu pa je prodoren kot puščica. Med drugim je tudi podal za zmagoviti gol Benzemaja proti Bayernu.