Zastavonoša preporoda Milana je Kevin-Prince Boateng. Za seboj ima slabo sezono, saj je do srede zabil le en gol, čeprav na hrbtu nosi številko 10 in naj bi bil idejni vodja Milanove igre. Proti Barceloni je odigral partijo kariere, ki jo je kronal z zadetkom, ki je Milan popeljal v vodstvo. V taboru Barcelone se sicer pritožujejo, da je v isti akciji žoga najprej zadela roko Cristiana Zapate, a podrobni počasni posnetki so razkrili, da je žoga Milanovega branilca zadela v glavo in ne v roko. Gol je tako povsem čist.

Boateng je star 25 let, a je že nosil dres dveh reprezentanc (nemške in ganske), igral za klube iz treh držav (Nemčija, Anglija in Italija) ter govori šest jezikov (nemščino, turščino, arabščino, francoščino, angleščino in italijanščino). Ker je njegov polbrat Jerome Boateng zadržal nemško državljanstvo, sta bila na tekmi Nemčija – Gana sploh prva brata v zgodovini nogometa, ki sta istočasno na eni tekmi igrala za dve različni reprezentanci.

Kevin-Prince je bil razposajen fant, svoj čas pa je bil odvisen od nakupovanja. Doma ima okoli 200 kap, 20 usnjenih jopičev in 160 parov čevljev. »Bil sem izgubljen v lastnem svetu in nisem našel izhoda,« je pred časom priznal Kevin-Prince Boateng, ki ima 14 tatujev. »Streznil sem se šele, ko sem naročil pico, prinesel pa mi jo je prijatelj, ki je bil nekoč najbolj talentiran nogometaš Herthe. Takšne usode nisem hotel. Pogledal sem se v ogledalo in se vprašal: 'Kaj bi rad?' Odgovoril sem si: 'Rad bi bil velik nogometaš!'«

Čeprav je pri najpomembnejših odločitvah v karieri zdaj bolj resen in odgovoren, še naprej uživa v življenjskih radostih. Soigralci znajo pohvaliti njegove pevske in plesne sposobnosti, saj pleše skoraj tako dobro, kot je nekoč Michael Jackson, precej dobro pa zna zadovoljiti tudi svoja dekleta. »Seksava desetkrat na teden. Je pravi odvisnik, pogosti spolni odnosi pa so razlog njegovih večkratnih poškodb,« je v šali dejala Melissa Satta, Boatengovo dekle, sicer manekenka in TV-voditeljica.

Leto 2013 pa se za Boatenga ni začelo sanjsko. V času premora italijanske lige je Milan igral pripravljalno tekmo z nižjeligašem Pro Patria, ko je bil Boateng tarča rasističnih žaljivk. Nogometaš Milana tega ni želel več prenašati, zato je sredi tekme zapustil zelenico, čemur so sledili tudi vsi soigralci. »Boriti se moramo proti rasizmu, toda odhod z igrišča ni rešitev. Moralno zadoščenje so s tem dobili sporni navijači,« se je tedaj oglasil celo predsednik Mednarodne nogometne zveze Fifa Sepp Blatter. Drugače je razmišljal predsednik Milana Silvio Berlusconi. »Zahvaljujem se in pozdravljam odločitev mojih nogometašev. Na tekmi ni prostora za rasizem, zato je bila prekinitev edina pametna rešitev,« je dejal kandidat za novega premierja Italija, ki je z zmago Milana nad Barcelono dobil tudi nekaj novih političnih točk.