Čeprav naj bi madridski Real za Garetha Balea odštel rekordnih 100 milijonov evrov, nič kaj skromni pa niso bili niti njihovi tekmeci pri Barceloni, ki so Neymarja kupili za 57 milijonov, so španski klubi presežek ustvarili s prodajo Mesuta Özila, Jesusa Navasa, Thiaga Alcantaare, Radamela Falcaa in še nekaterih izvrstnih nogometašev.

Klubi iz la lige so tako poslovali s kar 102,6 milijona evrov dobička , saj so za okrepitve zapravili 390 milijonov, v njihove blagajne pa se je steklo 492,6 milijona evrov.

S presežkom so poslovali tudi v italijanski serie A. Klubi z Apeninskega polotoka so zapravili 409,7 milijona evrov in prodali igralce za 412,8 milijona evrov, s čimer so ustvarili minimalen plus 3,1 milijona evrov.

Zanimivo, z 58,7 milijoni evri minusa so poslovali pregovorno varčni nemški prvoligaši, še bolj zapravljivi pa so bili Francozi, ki so predvsem po zaslugi razsipnega Monaca ustvarili za 149,8 milijona evrov izgube.

Globoko v rdečih številkah pa so se znašli angleški prvoligaški klubi. Ti so za svoje igralce iztržili »zgolj« 275,4 milijona evrov, za okrepitve pa odšteli neverjetnih 762,7 milijona evrov (-487,3 milijone evrov). Pri tem velja omeniti, da so bili izjemno zapravljivi sila povprečni klubi, kot je Southampton, ki je poleti za okrepitve namenil 30 milijonov evrov.