Za razliko od prve tekme med kluboma pred tednom dni na Camp Nouu, ko je edini gol na tekmi šele v 85. minuti dosegel Lionel Messi, so navijači na svoj račun sinoči prišli bistveno hitreje. Prvič se je mreža zatresla že po vsega 40 sekundah igre, ko je Atletico v vodstvo s pomočjo prečke popeljal Fernando Torres. Na odgovor Barcelone ni bilo treba čakati dolgo, saj je že v 9. minuti po podaji Luisa Suareza žogo za hrbet nemočnega Oblaka poslal Neymar.

Strasti na obeh straneh so se znova razvnele po slabih pol ure igre, za kar gre okriviti kar glavnega sodnika, komaj 30-letnega Jesusa Gila Manzana, ki je po prekršku Javierja Mascherana nad Juanfranom na robu kazenskega prostora neupravičeno pokazal na najstrožjo kazen. Sodnikovo darilo je v 30. minuti v novo vodstvo rdeče-belih uspešno pretvoril Raul Garcia.

Tudi tokrat vodstvo Atletica ni bilo dolgotrajno, saj Barcelona pred iztekom prvega dela ni zgolj izenačila, temveč celo povedla. Za izenačenje na 2:2 je v 39. minuti z avtogolom poskrbel Miranda. Nesrečnik je po izvedenem kotu Ivana Rakitića in strelu Sergia Busquetsa z glavo žogo nerodno udaril in jo odbil v lastno mrežo. Končni izid srečanja so gosti postavila zgolj dve minuti kasneje, ko se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Neymar.

Pestro tudi v drugem polčasu

Kljub temu da so gledalci na stadionu Vicente Calderon vse zadetke videli že v prvem delu srečanja, pa jim tudi v nadaljevanju ni bilo dolgčas. Tako je že ob odhodu na 15-minutni odmor zaradi incidenta v hodniku rdeči karton prejel kapetan Atletica Gabi, v 84. minuti pa je bil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Messijem pokazan Mariu Suarezu.

Za daleč najbolj nenavaden trenutek na tekmi pa je bržkone poskrbel kar vezist Atletica Arda Turan. Turka je na začetku drugega polčasa močno ujezilo, ker nad njim ni bil dosojen prekršek, zato je sezul nogometni čevelj in ga zalučal proti stranskemu sodniku, za kar pa je bil na presenečenje številnih kaznovan zgolj z rumenim kartonom.

»Nisem vedel ali naj se temu smejem. Sploh nisem vedel, kako naj se odzovem,« je bizarno reakcijo nasprotnika po tekmi komentiral Hrvat v dresu Barcelone Ivan Rakitić.

Simeone v drugem polčasu vrgel puško v koruzo

Po slovesu od pokalnega tekmovanja je nasprotniku športno čestital trener madridskega kluba Diego Simeone in obenem priznal, da ekipa v drugem polčasu ni več igrala na zmago. »Dobro smo se kosali z Barcelono, vendar pa ekipa po odmoru v obrambi ni več tvegala, v napadu pa ni imela ambicij. Tako sem se odločil. Jaz sem trener in najbolje vem, kaj je dobro za klub. Zame je bila tekma končana po prvem polčasu.«

Njegov stanovski kolega na klopi Barcelone Luis Enrique pa je po tekmi opozoril zlasti na nešportni vidik srečanja, na katerem je bilo podeljenih kar 10 rumenih in dva rdeča kartona. »V nekem trenutku je tekma postala zelo grda. Profesionalni igralci morajo biti pametni in se zavedati, da smo vsi kolegi.«