Jezni zaradi korupcije in slabega socialnega položaja je več tisoč protestnikov skušalo vdreti na stadion in prekiniti tekmo. Namero so jim preprečili policisti, ki so jezno množico skušali pregnati s solzivcem in gumijastimi naboji.

Možje postave so protestnike pričakali slaba dva kilometra od športnega prizorišča, za vsak slučaj pa so zaporo postavili tudi kilometer stran od stadiona Meneirao. Po poročanju lokalnih medijev je 5700 policistom na pomoč priskočilo tudi 1500 pripadnikov vojske, v pripravljenosti pa so čakali tudi gasilci.

V protestih je bilo aretiranih 24 ljudi, ena oseba je bila težje poškodovana, povzročena pa je bila tudi precejšnja gmotna škoda, saj so demonstranti med drugim uničili avtosalon in tri avtobuse. »Ne rabimo svetovnega prvenstva, temveč boljše zdravstvo in bolj humano policijo,« je prepričan eden izmed udeležencev protesta, 19-letni Leonardo Fabri.

Brazilija je za organizacijo mundiala, ki se bo odvijal čez leto dni, že porabila 11 milijard evrov, stroški za športno infrastrukturo pa bodo v prihodnjih letih še narasli, saj bodo v Rio de Janeiru leta 2016 potekale olimpijske igre.

»To so težave Brazilije in ne nogometa. Nogomet prinaša zgolj veselje, ne samo Brazilcem, pač pa celemu svetu,« pa je dogajanje na ulicah brazilskim mest komentiral predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter in obenem zatrdil, da se v državi ne počuti ogroženega.