Podpredsednik Barcelone je bil danes gost na radijski postaji Radio 4, razgovoril pa se je o zadnjem dogajanju okoli kluba, ki je Kataloncem vse prej kot v ponos. Kot pravi Faus, ni slučajno, da je letos toliko govora o domnevnih nepravilnostih pri Barceloni, saj se vse dogaja zaradi silne želje nekaterih, da bi uničili Barcelonin imidž.

»Nič od tega, kar se dogaja v zadnjem času, ni prišlo slučajno. Barcelona je že pet let tarča resnih obtožb o zlorabi dopinga, napadali so tudi naša trenerja Guardiolo in Villanovo, nato pa so prišle še afere okoli Messija in Neymarja. Če Barcelona kot institucija skupaj z navijači ne bo ostala močna, potem nam lahko to vse zelo škodi. Predlagamo, da se skupaj borimo naprej. Enostavno se poskuša na vsak način uničiti imidž Barcelone, a v tem ne bodo uspeli. Kot institucija sedaj pravimo 'dovolj!',« je dejal Feus.

»Naš odgovor bo zelo močan«

Pri Barceloni so sprožili preiskavo, da bi ugotovili in potrdili, kdo stoji za vsemi obtožbami, ki se na vsake toliko časa ponavljajo. Ni skrivnost, da so glavni osumljenci iz vrst največjega rivala iz Madrida, a Feus ni želel kazati s prstom ali govoriti o imenih.

»Delamo na tem. Ko bomo prepričani in bomo vse skupaj lahko dokazali, bomo stvari podrobneje komentirali. Dejstvo je, da mnogi ne morejo prenesti Barceloninih zmag in vodilne pozicije v nogometnem svetu v zadnjih desetih letih, kljub vsem menjavam trenerjev in direktorjev. A ne bomo samo sedeli s prekrižanimi rokami, garantiram vam, da bo naš odgovor 'zelo močan',« dodaja Faus.