Po dveh letih in pol igranja za Arsenal, kjer razen v prvi sezoni ni uspel priti do stalnega mesta v prvi enajsterici, je Podolski izbral nov izziv v karieri, po nemški in angleški bo preizkusil še igranje v italijanski prvi ligi. Pri Interju je tudi že doživel debi, ko je na torkovem derbiju proti Juventusu (1:1) zaigral v zadnjih 36 minutah. Ker je v Inter le posojen, pravi, da se ima še vedno za topničarja, toda v pogovoru za The Sun je razkril, da je razočaran nad odnosom Arsena Wengerja.

»Ko sem odšel, nisem od njega slišal niti besede. Ni me niti poklical, da bi se poslovil. Saj ne pričakujem rož ali poljuba, toda gre za spoštovanje. Da se ob slovesu posloviš. Zame je izkazovanje spoštovanja zelo pomembna stvar. Ne vem, morda je imel Wenger z menoj kakšne težave, za katere ne vem. Za Arsenal sem v preteklih letih naredil vse, kar je bilo v moji moči, in dvomim, da sem storil kaj narobe. Nisem se recimo nikoli napil v nočnem klubu ali kaj podobnega. Kljub temu želim Arsenalu in njegovim izjemnim navijačem v preostanku sezone vse najboljše, saj se še vedno smatram za topničarja. Od Wengerja pa ob odhodu nisem dobil nobenega odziva, a tako se je pač on odločil,« je za The Sun izjavil Podolski, ki je za Arsenal nastopil na 82 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 31 zadetkov, pred tem pa je igral še za Bayern in Köln.

Wenger se je danes že odzval na besede Podolskega. »Vse skupaj zanikam. V zadnjem času sva kar nekajkrat govorila, brez mojega strinjanja pa niti ne bi mogel oditi na posodo v Inter,« je bil odziv Francoza, ki pa ni ravno prepričljiv, saj se bolj navezuje na dneve pred prestopom.