Od Barceloninega zvezdnika s 107 doseženimi goli naj ne bi bil boljši le petkratni zambijski nogometaš leta Geofrey Chitalu, temveč tudi legendarni brazilski napadalec Zico. Kot trdijo pri nogometnem klubu Flamengo, je danes 59-letni Zico v letu 1979 dosegel 89 golov, torej enega več, kot jih je do zdaj dosegel Messi.

Pri brazilskem klubu so v dosežek svojega nekdanjega igralca tako zelo prepričani, da nameravajo Mednarodno nogometno zvezo (Fifo) že naslednji teden zaprositi, da priznajo rekord. »Zico je leta 1979 zabil 89 golov. Messi ni najboljši strelec. To je velika napaka, kar mislimo tudi dokazati Fifi. Borili se bomo po naših najboljših močeh, da bo rekord priznan,« je sporočil direktor Flamenga Brino Lucena.

Kot še trdi prvi mož kluba, rekord Zica ni priznan, ker niso upoštevani goli, ki jih je dosegel na prijateljskih tekmah. »To je napaka. Če je upoštevan naš rekord neporaženosti, ki je trajal 50 tekem, potem se mora upoštevati tudi zadetke.«

Zico je leta 1979 dvakrat dosegel po šest golov na tekmo, enkrat štiri, kar petkrat pa je svoji ekipi do zmage pomagal s hat-trickom. Rekord nekdanjega brazilskega reprezentanta naj bi imel še toliko večjo veljavo, ker je bil dva meseca, od septembra do novembra, odsoten z igrišč.