Galatasaray je sicer povedel v 25. minuti, ko je enajstmetrovko izkoristil Burak Yilmaz, toda Fenerbahče je z dvema goloma Kamerunca Pierra Weboja še v prvem polčasu prišel do vodstva, ki ga ni več izpustil iz rok. V drugem polčasu golov namreč več ni bilo, je pa glavni sodnik Cüneyt Cakir ob v zaključku pokazal dva rdeča kartona. Pot v slačilnico sta si zaradi vroče krvi in prerivanja na igrišču prislužila domači vratar Volkan Demirel in branilec gostov Sabri Sarioglu.

Galatasaray ima pred zadnjim krogom na prvem mestu 7 točk več od Fenerbahčeja, slednji pa si je z zmago najverjetneje zagotovil igranje v ligi prvakov, saj Bešiktašu beži za tri točke.

Po tekmi ubit navijač Fenerbahčeja

Zmaga Fenerbahčeja je bila vsaj majhna tolažba za njegove navijače ob koncu sezone, v kateri so ostali brez naslova prvaka, a noč se je kljub temu zanje končal zelo črno. Pretresla jih je namreč vest, da je bil po tekmi zaboden njihov član, 19-letni Burak Yildrim, ki ga je med čakanjem avtobusa na postaji napadla skupinica navijačev Galatasaraya.

Ranjenega mladeniča so kmalu po napadu odpeljali v bližnjo bolnico, kjer pa je kljub pomoči zdravnikov umrl. Iz Fenerbahčeja so že objavili uradno izjavo, v kateri svojcem umrlega izražajo sožalje, incident pa strogo obsojajo.

Skupine navijačev Galatasaraya, ki je kriva za njegovo smrt, policija še ni izsledila.