Smrt 24-letnega napadalca, ki je bil lani najboljši strelec prvenstva, je šokirala tamkajšnjo javnost. Igralec je izgubil življenje v za ta šport sila nevsakdanjem dogodku. Eden izmed gledalcev na tekmi med državnim prvakom Algerjem in podprvakom Kabyliejem (2:1) je na zelenico zalučal nekakšen predmet, projektil, menda naj bi šlo za kamen, je priletel v glavo nesrečnega nogometaša. Udarec je bil tako močan, da je Kamerunec, sicer član Kabylieja, kasneje preminil za posledicami hude poškodbe.

"Odpovedali smo vse profesionalne in amaterske tekme, načrtovane 29. in 30. avgusta, ter jih preložili na poznejši termin. To smo storili v spomin na Alberta Ebosseja in v znak protesta proti neodgovornemu ravnanju fanatikov in huliganov, ki so krivi za nasilje na naših stadionih," je sporočila alžirska nogometna zveza, ki je obenem napovedala, da bo skupaj z vodstvom lige pripravila ukrepe, s katerimi bi klub, ki je posredno odgovoren za smrt nogometaša, lahko izločili iz vseh tekmovanj.

Zveza se je odločila tudi za začasno zaprtje stadiona v mestu Tizi Ouzou, domačega stadiona tamkajšnjega moštva JS Kabylie. Navijač, ki je zakrivil smrt kamerunskega nogometaša, je bil menda ogorčen zaradi domačega poraza in prav član navijaške skupine omenjenega moštva.