Kot je pojasnil podpredsednik španskih prvakov Jordi Moix, bo Camp Nouu po novem v celoti pod streho in bo sprejel kar 105,053 gledalcev. Korenito prenovo bodo doživeli tudi notranji prostori objekta, saj jih bodo s sedanjih 40 tisoč kvadratnih metrov povečali na 104 tisoč. Prenova naj bi stala okoli 420 milijonov evrov, a še prej bo potreben referendum, ki bo najverjetneje organiziran 5. ali 6. aprila letos.

»Ko bomo dobili dovoljenje, načrt pa bo natančno dorečen, se bomo lahko izognili tudi nihanju stroškov,« je pojasnil Moix in dodal, da bodo gradbena dela na stadionu potekala postopoma in se bodo začela leta 2017. Celotna prenova naj bi trajala štiri poletja oziroma tri sezone in pol, kljub delom pa se bodo tekme prvega moštva še naprej igrale na stadionu.

Camp Nou bo bil tudi po končani prenovi sestavljen iz treh nadstropij. Tribune na prvem bodo popolnoma prenovljene, za boljši pogled na igrišče pa bo spremenjen tudi njihov naklon. Drugo nadstropje bo bolj ali manj ostalo nespremenjeno, tretjega pa želijo povišati na zahodnem delu.

Večje bo tudi parkirišče, ki bo po novem sprejelo pet tisoč vozil, v načrtih pa je še izgradnja dodatnih prostorov za operativne in komercialne dejavnosti.