Ne samo Barcelona, v težavah po prvih odigranih tekmah osmine finala so se znašli tudi preostali španski klubi. Real Madrid je na domačem terenu remiziral z Manchester Unitedom (1:1), Malaga je morala priznati premoč Portu (0:1), Valencia pa je na Mestalli izgubila proti PSG (1:2).

»Negotovost španskih ekip v ligi prvakov« so danes na naslovnici zapisali pri najbolj branem španskem športnem časniku Marci. V največjih težavah se je znašla prav Barcelona, ki bo na Nou Campu čez tri tedne lovila zaostanek dveh golov, v kolikor pa spodleti tudi preostali trojki, pa bo Španija prvič po letu 2005 ostala brez četrtfinalista v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Katalonce zmotilo slabo stanje nogometne zelenice

Kot ugotavljajo številni svetovni mediji, je včeraj najbolj razočaral najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi, pretirano razigrani pa niso bili niti preostali soigralci. In čeprav je imela Barcelona 65 odstotkov tekme žogo v svoji posesti ter 674 uspešno zaključenih podaj (Milan le 261), so proti nasprotnikovim vratom sprožili vsega dva strela, medtem ko so rdeče-črni Victorja Valdesa ogrozili šestkrat.

»Na San Siru je vedno težko. Milan je imel svoj načrt. V obrambi so imeli veliko igralcev, ki so bili dobro organizirani in zelo odločni. Naša igra je težko tekla, za razliko od preostalih tekem smo se tokrat težko prebijali do nasprotnikovih vrat,« je po tekmi dejal pomočnik trenerja Tita Vilanove, Jordi Roura, obenem pa okrcal stanje igrišča, ki po njegovem mnenju ne ustreza merilom lige prvakov.

»Res je, težko igramo na takšnem igrišču. Zaradi tega vse skupaj postane precej težje, vendar so izgovori nesmiselni. Nismo bili pravi. Rezultat je neugoden, vendar se moramo boriti in trdo delati. Če bomo želeli napredovati, se bomo morali izboljšati,« pa je poraz svoje ekipe komentiral Dani Alves.

Allegri: Zmago smo si zaslužili

Veselja po veliki zmagi pa niso skrivali v taboru Milana. Rdeče-črni so prvi klub po Aprilu 2010, ki je v ligi prvakov Barcelono premagal z dvema zadetkoma razlike. »Fantje so v obrambi igrali izvrstno in nasprotniku niso pustili blizu kazenskega prostora. Niso obupali niti takrat, ko je Barcelona imela žogo v svoji posesti. Ni dvoma, da si to zmago zaslužijo,“ je navdušeno dejal trener Milana Massimiliano Allegri, ki se zaveda, da jih čaka še izjemno zahtevna povratna tekma v Barceloni. »Današnji rezultat nam še ne prinaša napredovanja, zato upamo na ugoden izid na Nou Campu. V Barceloni nas ne čaka drugačna Barcelona, saj ta vedno igra na enak način.«

Milan in Barcelona bosta povratno tekmo četrtfinala odigrala v torek 12. marca, medtem pa obe ekipi čakata še številna zahtevna srečanja na domačih tleh. Milan se bo že to nedeljo v prvenstvu pomeril z Interjem, teden kasneje pa še z Laziem, Katalonce pa 26. februarja in 2. marca čakata dvoboja z velikim tekmecem madridskim Realom.