Nadvse razburljiva tekma se je končala z zmago aktualnih evropskih prvakov iz Münchna, ki so slavili z goloma Tonija Kroosa v 54. in Thomasa Müllerja v 88. minuti. A z bržčas najbolj razburljivim dogajanjem na igrišču je postregel že prvi polčas, ko je italijanski sodnik Nicola Razzoli po prekršku nad Arjenom Robbenom v kazenskem prostoru izključil domačega čuvaja mreže Wojciecha Szczesnyja, Bayernu pa dosodil najstrožjo kazen. Slednjo je sicer neuspešno izvajal David Alaba, a nenatančnost Avstrijca Bavarce, ki so v nadaljevanju prevzeli pobudo na igrišču, ni stala zmage.

»Odločitev je uničila tekmo. V Evropi veljajo drugačna pravila, kar moramo sprejeti. Naš vratar je startal na žogo, pri tem pa se dotaknil Robbna, ki je nato močno pretiraval. To sem mu po tekmi tudi povedal. Wojciech prekrška ni želel storiti, je zgolj napačno ocenil situacijo. Tekma je na začetku veliko obetala, v drugem polčasu pa bila, vsaj za neopredeljene gledalce, dolgočasna. Sodnik je sprejel odločitev, ki je uničila celotno tekmo,« je po srečanju bentil Arsene Wenger.

Ostrih besed svojega stanovskega kolega pa ni želel komentirati Bayernov trener Josep Guardiola in za sedmo silo povedal, da so pravila v nogometu povsem jasna: »Svojim kolegom ne odgovarjam. Posnetek sem videl na televiziji, bila je enajstmetrovka. Szczesny je bil zadnji igralec, sodnik pa je odločil, da je storil prekršek za najstrožjo kazen. Pravila pravijo, da se v primeru prekrška zadnjega moža v obrambi pokaže rdeči karton.«