»V nogometu delo in naslovi, ki si jih osvojil, ne štejejo. Ne razmišljam o odhodu, za svojo službo pa me ne skrbi,« je po že četrtem prvenstvenem porazu v sezoni novinarjem po tekmi zatrjeval Portugalec.

Slednji je pred tekmo poskrbel za nadvse sporno potezo, saj je na klopi pustil kapetana Ikerja Casillasa, v vrata pa postavil 25-letnega Antonia Adana. »Preučil sem položaj in na podlagi tega izbral ekipo. Adan je v tem trenutku boljši od Casillasa. Takšno je moje mnenje in po posvetovanju s svojimi pomočniki sem se tako odločil. Vloga vratarja na srečanju sicer ni odigrala bistvene vloge.« je svojo odločitev komentiral Portugalec.

Pri španskem časniku As so prepričani, da želi Mourinho s takšno potezo kljubovati predsedniku Florentinu Perezu, čeprav je slednji pred tekmo za televizijsko postaja Canal+ znova izrazil podporo trenerju. Pri športnem dnevniku obenem tudi trdijo, da ima sobotna tekma tudi globlji pomen, saj naj bi Mourinho poleg dejanskega poraza utrpel tudi simboličnega. Trener, ki je v preteklosti tekmece premagoval kot za stavo, se je zdaj znašel na nasprotnem bregu.

Mourinhu podporo odrekli tudi navijači

Vse manj potrpljenja imajo tudi navijači španskega prvaka. V spletni anketi Asa, v kateri je sodelovalo okoli 63 tisoč bralcev, jih je kar 93 odstotkov prepričanih, da Mourinho namerno izgublja srečanja, saj si želi zapustiti klub.

Podobnega mnenja so tudi pri časniku Marca, kjer trdijo, da bi Mourinho lahko imel na svoji mizi zelo mamljivo ponudbo Paris Saint-Germaina, vse glasnejše pa so tudi govorice o njegovi vnovični vrnitvi v Anglijo.

Tako kot As pa je tudi Marca opravila spletno anketo, v kateri je okrog 50 tisoč anketirancev oziroma 82,2 odstotka vprašanih podprlo odhod Mourinha.

Kljub vse večji nepriljubljenosti nekdanjega trenerja Porta, Chelseaja in Interja pa njegov odhod vsaj pred razpletom lige prvakov za zadaj še ne gre pričakovati.