Medtem ko so nogometaši Maribora v hotelu Park s štirimi zvezdicami na obrobju četrtega največjega mesta na Češkem kovali še zadnje taktične ukane bojnega načrta za preboj v ligo prvakov, je 800 navijačev, ki so dopotovali z osmimi avtobusi, kombiji in osebnimi avtomobili, središče mesta obarvalo vijoličasto. Že opoldne so začeli polniti trg ob znameniti gotski katedrali svetega Bartolomeja v središču mesta, kjer je odmevalo »Maribor šampion«. Plzensko pivo je prijalo, vedenje je bilo razposajeno, a zgledno, razen sproženega požarnega alarma v katedrali, medtem ko so bile policijske enote v sosednjih ulicah, iz katerih so jih opazovale, ko so se peš odpravili do le kilometer oddaljenega stadiona, kjer so bile razmere po mesecu dni tekem v neznosni vročini idealne: odlična igralna površina in 17 stopinj Celzija.

Ante Čačić je potrdil sloves trenerja, pri katerem je skoraj nemogoče uganiti začetno enajsterico. Tokratno presenečenje je bil Mejač v vlogi vezista, a pragmatičen načrt, da Mariborčani z okrepljeno sredino ne bodo prejeli gola, se je sesul že po osmih minutah. Potem ko je imel kot duh osamljeni Cvijanović že po 90 sekundah sijajno priložnost, da z golom tekmo povsem usmeri po željah gostov, a je ustrelil slabo v roke vratarja, se je začela popolna prevlada Čehov. Valil se je napad za napadom, Mariborčani so se zlasti ob predložkih panično reševali z izbijanjem žoge v kot. Kapitulirali so zaradi naivnih napak po četrtem kotu, ko so gostitelji izvedli uigrano akcijo v režiji 38-letnega kapetana Horvatha, največji zvezdnik domačih Darida je žogo vrnil pred gol, kjer jo je štoper Čišovsky porinil v mrežo. Ker ima Viktoria sloves ekipe, ki tekmecu dovoli igrati, so med napadi Čehov v valovih, med katerimi so bili na srečo gostov neučinkoviti, do svoje igre in priložnosti prišli tudi Mariborčani. A sta bila Ibraimi in Mejač po dvakrat nenatančna oziroma premalo spretna ob vzdihih navijačev Maribora v kotu tribune.

Ko je v drugem polčasu vse bolj kazalo, da je Viktoria povsem zadovoljna z minimalnim vodstvom, saj ni več z velikim številom igralcev prihajala v napad, je nepričakovano udarila v 58. minuti s klasično akcijo Kovarika po levem boku in eksekucijo najboljšega nogometaša modro-rdečih Darida. Maribor nikakor ni uspel povezati igre, s katero bi spravil gostitelje v težave in ko je že dišalo po polomu slovenskih prvakov, so prišli do znižanja izida dobesedno iz nič. Mejač je v 66. minuti z lobanim strelom s 25 metrov v daljši kot dosegel pravi evrogol. Gol je dal Mariborčanom krila, začeli so zadrževati žogo in narekovati ritem igre z lovljenjem izenačenja, nato pa v 90. minuti, ko so se v prevelikem številu zapodili v napad, pustili preveč prostora, kar je kaznoval rezervist Duriš.

Izidi preostalih prvih tekem play offa za ligo prvakov: Šahtjor Karagandi – Celtic 2:0, Lyon – Real Sociedad 0:2, Pacos Ferreira – Zenit 1:4, PSV – Milan 1:1 (Matavž je za PSV igral do 76. minute in dosegel zadetek).