Član londonskega Chelseaja Samuel Eto'o se je v pogovoru za beIN Sports razgovoril o obdobju, ko je še branil barve Barcelone, moštvo pa je vodil najuspešnejši trener katalonskega ponosa v zgodovini Guardiola. Kamerunec je pod njegovim okriljem igral leta 2008 in 2009 v tem času pa Španec nanj ni pustil najboljšega vtisa.

»Guardiola nikoli ni bil dovolj hraber, da bi mi stvari povedal v obraz, to je storil prek drugih igralcev. Xavi mi je dejal, da so želeli, da ostanem, a bi moral v tem primeru govoriti s Pepom. Tega nisem želel storiti. Ni me spoštoval, zato ga tudi jaz nisem. Z mano se je rokoval, ko sem igral za Inter, a to je bilo zgolj zaradi televizijskih kamer. V njihovi odsotnosti pred srečanjem me ni pozdravil,« je razkril nogometaš, ki je po koncu sezone 2008/2009 kljub zanj zelo uspešni sezoni zapustil Camp Nou, namesto njega pa je klub pripeljal Zlatana Ibrahimovića.

»Z Guardiolo nisem želel govoriti dokler se mi ni opravičil. Z njim sem govoril le trikrat. Nekoč me je želel podučiti, kako biti napadalec, a je sam igral kot vezist. Povedal sem mu, da ni normalen! Resnica je, da Pep ni spoštoval stvari v nogometu.«

Tako kot Ibrahimović pa ima Eto'o precej boljše mnenje o Joseju Mourinhu, ki ga je treniral pri Interju, z njim pa je združil moči tudi v letošnji sezoni pri Chelseaju. »Nekaj dni pred tekmo postane popolnoma druga oseba. Tako kot vsi ljudje, tudi on včasih izgubi razum. Nase prenese ves pritisk,« je še povedal Eto'o in dodal, da Portugalcu ni zameril nedavnega komentarja, v katerem se je pošalil na račun njegovih let.