Nekdanji kapetan angleške reprezentance, ki je svoja najboljša leta preživel v dresu Manchester Uniteda in madridskega Reala, je zadnja leta igral v ZDA, kjer je z Los Angeles Galaxyjem osvojil dva naslova ameriškega prvaka. V zadnjem zimskem prestopnem roku je nato kar nekoliko presenetil s prestopom k pariškemu PSG, s katerim je pred dnevi postal francoski prvak.

Anglež, ki je pred dnevi praznoval 38. rojstni dan, je v zadnjih tednih resno razmišljal o podaljšanju pogodbe s pariškim moštvom, a na koncu se je vendarle odločil, da je prišel čas za slovo.

»Zahvaljujem se Paris St.-Germainu, ki mi je nudil priložnost, da kariero v Parizu še nadaljujem, a čutim, da je primeren čas, da ob igranju na najvišjem nivoju zaključim svojo kariero. Če bi mi kot malemu dečku dejali, da bom kasneje igral in osvajal lovorike v dresu svojega najljubšega kluba, Manchester Uniteda, da bom kapetan reprezentance, za katero bom odigral več kot 100 tekem, poleg tega pa igral še za nekaj največjih klubov na svetu, bi vam rekel, da fantazirate. Danes sem presrečen, da sem uspel uresničiti te sanje,« je ob napovedi upokojitve dejal Beckham.

Angleški zvezdnik bo pred upokojitvijo odigral še dve tekmi v francoskem prvenstvu, kjer se bo PSG pomeril z Brestom in Lorientom. Beckham je športno pot torej končal z naslovom francoskega prvaka, kar dopolnjuje njegovo bogato zbirko lovorik. V 21 letih je poleg v ligue 1 postal prvak še v ligi prvakov (1-krat), premier ligi (8-krat), angleškem FA pokalu (2-krat), španski primeri (2-krat), španskem kraljevem pokalu (1-krat) in v ameriški ligi MLS (2-krat). Za angleško reprezentanco je odigral 117 tekem, na katerih je dosegel 17 golov. Z njo je trikrat nastopil tudi na svetovnem prvenstvu.