Za Fabregasa otoški in španski mediji v zadnjih dneh pogosto poročajo, da je tik pred selitvijo nazaj na Otok, za ofenzivnega vezista Barcelone pa naj bi se zanimali vsi največji angleški klubi Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool in tudi njegov nekdanji klub Arsenal. Da bo španski reprezentant res zapustil Barcelono pa potrjujejo tudi besede Piqeuja, ki je na sinočnji novinarski konferenci to nehote razkril javnosti, ko je v zasebnem pogovoru s selektorjem Vicentejem Del Bosquejem mislil, da so mikrofoni izključeni, a ni bilo tako.

Tik pred začetkom novinarske konference je Pique kramljal s selektorjem in mu med drugim dejal: »Fabregas mi je rekel, da je prestop dogovorjen. Odhaja za 33 milijonov evrov, to mi je povedal.« Čeprav si je branilec Barcelone usta pred radovednimi pogledi prisotnih novinarjev zakrival z roko, so njegove besede ujeli že prižgani mikrofoni.

Seveda je moral Pique nekaj minut kasneje v uradnem delu konference odgovarjati na vprašanja o Fabregasu. Dejal je, da pri Barceloni ni dobil spoštovanja in odnosa, kakršnega bi si zaslužil.

»Resnično imam rad Fabregasa in vem, da gre skozi težko obdobje, saj ga v klubu ne cenijo toliko, kot bi si zaslužil. Je eden tistih igralcev, ki bi bil nezamenljiv član udarne enajsterice v katerem koli drugem klubu, povsod bi bil zvezda ekipe. Pri Barceloni pa mu je težje. Ne vem, kaj bo storil in kako se bo odločil, nisva se o tem pogovarjala. Upam, da ostane pri nas, kajti če pogledate njegovo statistiko, se vidi, da je naš najboljši strelec med vezisti in ima tudi največ asistenc. Zato si seveda želim, da ostane v klubu,« pravi Pique.