Pique je za španski časnik Marca poudaril, da v reprezentanci ni več nobenih težav ali nesporazumov med igralci Barcelone in Reala.

»Med sezono vsi branimo barve in ponos svojega kluba, a ko pridemo v reprezentanco, dihamo skupaj. Bili so časi, ko odnosi med nogometaši Barcelone in Reala v reprezentanci niso bili najboljši, a od tega je že dolgo. Sedaj vsi delamo za iste cilje in pri tem nimamo nobenih težav,« pravi Pique.

Španska reprezentanca je v petek razočarala navijače, ko je doma le remizirala s Finsko (1:1), jutri pa bo poskušala vtis popraviti na verjetno že odločilni tekmi za prvo mesto v skupini, ko se bo v Parizu pomerila s Francijo. Galski petelini imajo po polovici kvalifikacij dve točki prednosti pred Španijo in glede na precej slabše ostale nasprotnike v skupini (Gruzija, Belorusija in Finska) bodo morali Španci jutri najbrž zmagati, če se ne želijo znajti v dodatnih kvalifikacijah.

Pique: Iz Reala bi pripeljal Pepeja, Ramosa ali Varana

Pretekli teden so novinarji vprašali branilca Reala Sergia Ramosa, koga iz moštva Barcelone bi najraje pripeljal v Madrid, in presenetljivo jim je odvrnil z imenom Sergia Busquetsa. Vezist Barcelone mu je nato vrnil z laskanjem, ko je na podobno vprašanje odvrnil, da bi od Realovcev Barceloni najbolj koristil Ramos.

Tokrat se je pred enako nalogo znašel tudi Pique, ki je moral na željo novinarja Marce povedati, katerega igralca Reala bi najraje videl v Barceloni. Piqueju je očitno najbolj všeč kar precejšen del Realove obrambe, presenetljivo tudi »mesar« Pepe, s katerim sta imela v zadnjih letih na derbijih kar nekaj besednih dvobojev.

»Katerega igralca Reala bi pripeljal v Barcelono? Enega od tria Pepe, Ramos ali Varane. Ob vseh poškodbah, ki jih imamo med branilci, je obramba tisto področje, ki ga moramo najbolj okrepiti. Seveda pa se ne bi branili niti uslug Ikerja Casillasa,« je dejal Pique.