V slovenski nogomet je v ponedeljkovih jutranjih urah kot strela z jasnega udarila novica, da je z mesta športnega direktorja nogometnega kluba Maribor odstopil Zlatko Zahovič. Slednji je v klub prišel leta 2007, od takrat pa je klub doživel strm vzpon, saj je v času njegovega dela osvojil kar devet lovorik.

»Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča«

Kmalu so se v mestu zganili vsi, ki čutijo z nogometom in štajersko prestolnico. Navijači viole so že od ponedeljka opoldne naprej ob stadionu pozivali Zahoviča, da naj ostane, pomagali so si tudi s sloganom "Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča". Od včeraj je v mestu možno podpisati tudi peticijo, ki poziva vodstvo kluba in Zahoviča, da slednji ostane na svojem mestu.

Peticijo podpisal tudi mariborski župan

Danes se je na podpisu peticije oglasil tudi župan MO Maribor Andrej Fištravec, ki je podprl prizadevanja prebivalcev, da Zahovič ostane športni direktor mariborskega nogometnega kluba. Zahovič je sicer kot razlog odstopa navedel iztrošenost in izčrpanost.

"Želel bi si, da gospod Zahovič še enkrat premisli o svoji odločitvi, glede na to, da izhaja iz kolektiva, ki je zgodba o uspehu in to ne samo športa, ampak neke nove gospodarske dejavnosti v Mariboru. Upam, da bodo našli skupni jezik z upravo, neko rešitev ... Danes sem tu zato, da bi podpisal ta poziv, ki ga pripravljajo navijači, da bi gospod Zahovič ostal, da bi morda skupaj z upravo poiskali nove izzive," je za Radio Slovenija povedal župan Fištravec.

»Maribor naj razmisli o potezi več«

Slednji Zahoviča vidi v mariborski zgodbi še naprej. "Na gospoda Zahoviča gledam kot na igralca, ki je bil izven serijski igralec, bil je navajen reševati situacije na terenu s potezo več, kot se reče v nogometnem žargonu. Sicer razumem, da ko delaš za podjetje, kot je NK Maribor, mu ta poteza več morda manjka. Ker je teh potez več premalo ali pa jih ni, kot je rekel, se pojavi neka izpraznjenost ali pa utrujenost, morda je to čas, da bi v NK Maribor razmišljali o potezi več, če je to mogoče," je ob podpisu peticije še dejal župan.