Navijači zahtevajo odhod trenerja Milorada Kosanovića, ker ne izpolnjuje svojega strokovnega poslanstva. V Ljubljano je očitno prišel le po zaslužek, saj samo veliko govori, kot da Slovenci nimajo pojma o nogometu, in malo dela. Zadnji resen trener, ki ga je imela Olimpija, je bil Bojan Prašnikar, ko se je vsaj vedelo, kje klub trenira in kakšna je hierarhija. Ker ni dovolil, da mu navijači, menedžerji in člani uprave sestavljajo moštvo, so ga zrušili ob prvi priložnosti, čeprav je bila ekipa na drugem mestu na lestvici.

Klub je predvsem ujetnik predsednika Izeta Rastoderja, ki vse drži v šahu, saj je edini plačnik delovanja ustroja, v katerem so plače redne. Njegova največja težava je, da se na nogomet ne spozna tako kot na proizvodnjo in prodajo banan, zato je pri izbiri ljudi na ključne funkcije padal iz napake v napako. Nekateri njegovi izbranci so se menda hoteli osebno okoristiti z denarjem, ki ga vlaga v klub, zato bo nekaj zaslužka tudi za odvetnike in dela za sodišča.

Olimpija se prvič, odkar se je vrnila v prvo ligo, ni uvrstila v Evropo. Zaradi neizpolnjenih športnih ciljev bodo izvedli reorganizacijo in pocenitev poslovanja. Zato ne preseneča, da je po odhodu direktorja Ljubomirja Grlića, ki so ga poznali le redki, vršilec dolžnosti do volilne skupščine postal Tine Zupan, ki je doslej v klubu skrbel za odnose za javnostmi. A s tem ne bodo rešili problema, saj Zupan kot nekdanji novinar nima ustreznih znanj in izkušenj za strokovno kadrovanje trenerjev in nogometašev. Ker je klub brez ustroja in vizije, bodo v njem glavno besedo v pisarnah, na klopi in na igrišču še naprej imeli kruhoborci, vse dokler ne bo mrknil in znova začel v peti ligi.