»Santiago Bernabeu želimo spremeniti v najboljši stadion na svetu, navijačem pa omogočiti, kar se da dobro nogometno izkušnjo. To bo najboljši stadion na edinstveni lokaciji, ki bo postal globalni simbol,« je načrte ponosno razkril Perez, medtem ko je glavni arhitekt, ki bo bdel nad prenovo stadiona, Volkwin Marg, dodal: »Objekt želimo preobraziti v najbolj napredni stadion 21. stoletja. Nedvomno gre za najpomembnejši projekt v naši karieri.«

Prenova stadiona naj bi stala okoli 400 milijonov evrov, na javnem natečaju pa je zmagalo nemško podjetje GMT Architekten. Španskim medijem pa je medtem že uspelo izbrskati podatek, da je del ekipe, ki bo sodelovala pri prenovi, tudi arhitekt arhitekturnega biroja Ribas & Ribas iz Barcelone Josep Ribas. Da je ironija še toliko večja, je Ribas strasten navijač FC Barcelone in celo imetnik sezonske karte največjega rivala galaktikov.

Kaj bi o vsem tem porekel pokojni predsednik Reala Santiago Bernabeu, po katerem je stadion tudi poimenovan, ne bomo nikoli izvedeli, a verjetno pretirano navdušen ne bi bil. »Katalonijo imam zelo rad kljub Kataloncem,« je ena izmed njegovih najslavnejših izjav.