Kljub temu da je Barcelona prvo tekmo osmine finala lige prvakov dobila v gosteh z 2:0, pred povratnim obračunom ni bila mirna. Forma nogometašev iz Katalonije je namreč v zadnjem času tako padla, da so bile od njih boljše tudi bistveno slabše ekipe, kot jo ima Manchester City. Strah med navijači je bil upravičen, a nepotreben. Za to je poskrbel Lionel Messi, ki je odigral najboljšo tekmo, odkar se je vrnil po poškodbi. Ves čas je sejal paniko v obrambo Cityja, odličen večer pa je kronal z zadetkom, s katerim je dokončno potrdil sedmo zaporedno uvrstitev Barcelone v četrtfinale.

Argentinski zvezdnik je le redke pustil ravnodušne. Najbolj je navdušil nekdanjega angleškega nogometaša Garyja Linekerja, ki je svoj čas igral tudi za Barcelono. »Ob Messiju spoznam, kako zanič sem bil,« je Gary Lineker zapisal na spletnem družbenem omrežju twitter. Kmalu zatem je v svet poslal še dve sporočili. »Vsako minuto se počutim bolj zanič,« je bilo eno, drugo pa: »Brez pretiravanja, Messi naredi več neverjetnih potez v eni tekmi, kot sem jih jaz v vsej karieri.« Zapisi niso ostali neopaženi, saj je sporočilo potem objavilo skoraj 30.000 ljudi. Pri tem nikakor ni zanemarljivo, da je to objavil nekdanji nogometaš, ki je v karieri zabil več kot dvesto golov, osvojil več kot deset lovorik in bil leta 1986 drugi v izboru za zlato žogo. Po koncu kariere je najbolj poznan kot strokovni komentator, svoje kratke analize pa podaja tudi twitterju, kjer ima več kot dva milijona sledilcev.

Pri Cityju poudarjajo, da so zadovoljni kljub izpadu in dejstvu, da imajo eno najdražjih ekip na svetu. Morda zato, ker so v preteklih dveh sezonah izpadli že v skupinskem delu tekmovanja. »Ponosen sem na ekipo, saj smo igrali zelo dobro,« je povedal argentinski branilec Pablo Zabaleta, ki je bil v drugem polčasu izključen. To je bil že 26. rdeči karton, ki so ga v zgodovini lige prvakov prejeli tekmeci Barcelone ter 10. rdeči karton za angleške ekipe proti katalonskemu moštvu. Oboje je sicer rekord tekmovanja. Precej skrbi v taboru Cityja povzroča nova poškodba Sergia Aguera, ki pa naj ne bi bila resne narave. Sinjemodrim sedaj ostaja le še borba za naslov državnega prvaka. Če ga ne bodo osvojili, bo to velik udarec za moštvo Manuela Pellegrinija, ki mora znova poslušati očitke, da je velik trener le za male klube, v moštvih z zvezdniškimi imeni pa pravega rezultata ne zna doseči.

Ta teden so se v četrtfinale lige prvakov tako uvrstili Bayern München, Atletico Madrid, Barcelona in Paris SG. Zagotovo bosta zraven še Real Madrid in Borussia Dortmund, ki na povratni tekmi ne moreta zapraviti velike prednosti iz prvih dvobojev, odprti pa sta še dve mesti. Favorita na papirju sta angleška predstavnika, Chelsea in Manchester United, a se na prvih obračunih nista izkazala. Londončani so komaj izvlekli remi pri Galatasarayu (1:1), United pa je po porazu pri Olympiacosu (0:2) celo na robu izpada. Vsi omenjeni dosežki dokazujejo, da je angleški klubski nogomet v krizi. Še nedolgo nazaj so se v četrtfinale uvrščali po trije otoški klubi ter bili glavna referenca evropskega nogometa, zdaj pa se jim obeta, da med najboljšimi osmimi že drugo leto zapored ne bodo imeli nobenega predstavnika. Zagotovo je angleška liga še naprej najbolje organizirana in ponuja največ enakovrednih tekem, a več kot očitno je, da najboljši angleški klubi niso na ravni španske velike trojice ter Bayerna in Parisa SG. Bržkone je za njih premočna tudi Borussia Dortmund, če ima zdrave vse najboljše nogometaše.