"Naj vas spomnim, da je na olimpijskem turnirju dovoljeno imeti v ekipi tri igralce, ki so starejši od 23 let. No, jaz sem eden od njih," je 74-letni Pele dejal zbranim novinarjem, ki so ga čakali pred bolnišnico.

Pele je tam preživel kar precej časa; sprva so mu 13. novembra odstranili ledvične kamne, dva dni pozneje je sicer lahko odšel domov, vendar so ga zaradi infekcije spet sprejeli 24. novembra, nekaj dni je bil celo in intenzivni negi.

Ob drugem odhodu iz bolnišnice pa je brazilska nogometna legenda tudi uradno potrdil govorice in namigovanja v brazilskih medijih, da ima samo eno ledvico. Drugo so mu odstranili že leta 1977, ko je kot profesionalni nogometaš še igral v ZDA za New York Cosmos. "Še ko sem igral za Santos, mi je po udarcu tekmeca rebro predlo ledvico. Takrat tega nisem vedel, pa tudi igral sem še naprej, saj so v pogodbi zahtevali, da igram na vsaki tekmi. V New Yorku so mi zdravniških pregledih povedali, da pravzaprav živim samo z eno ledvico, ker druga ne deluje več. Operirali so me v New Yorku, zato v Braziliji tega niste vedeli," je naravo poškodbe, ki je pripeljala do poznejše odstranitev organa, pojasnil Pele.

Priznal je, da je bil nekoliko zaskrbljen zaradi nedavnih težav, vendar ne preveč. "Seveda me je malo skrbelo. Ampak daleč od tega, da bi trepetal za svoje življenje," je še dejal Pele. Zdravniki so mu svetovali počitek in nadaljevanje zdravljenja z antibiotiki, pričakujejo pa njegovo popolno okrevanje. Slavni nogometaš se je zahvalil osebju v bolnišnici ter vsem navijačem po svetu, ki so mu med bivanjem v bolnišnici pošiljali dobre želje: "Res sem se razveselil voščil s celega sveta. Prihajala so tudi iz Indije, Kitajske, evropskih držav. Nisem vedel, da imam toliko navijačev."

Pele, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je po mnenju mnogih najboljši nogometaš vseh časov. V karieri je na 1363 tekmah zabil 1281 zadetkov. Z Brazilijo, za katero je dosegel 77 golov na 91 tekmah, je bil trikrat svetovni prvak, prvič leta 1958, ko je bil star 17 let. Tedaj je v finalu proti Švedski dosegel dva zadetka. Nekdanji zvezdnik z vzdevkom O Rei oziroma kralj je še zdaj edini nogometaš s tremi svetovnimi zvezdicami.