Prestop, o katerem se je govorilo že nekaj časa, je tudi uradno zaključen. Pato, ki je bil zadnjih pet let in pol član rdeče-črnih, bo svojo srečo skušal poiskati v domovini, kjer bo branil barve aktualnega svetovnega klubskega prvaka. Corinthians naj bi za Pata, ta bo v novem klubu nosil dres s številko sedem, odšteli 15 milijonov evrov.

»Želim pozdraviti, predvsem pa se zahvaliti vsem. Odhajam v Corinthians, kjer bom imel priložnost igrati redno. Vseeno ne bo lahko pozabiti Milana. Za vselej bom ostal povezan z dresom, klubskimi barvami in vsemi navijači Rossonerov,« je na spletni strani milanskega nogometnega kluba zapisal nogometaš.

Pato je v Milan prišel iz Internacionala in je veljal za velikega nogometnega upa, a so mu številne poškodbe preprečile, da bi na stari celini pustil večji pečat. Triindvajsetletnik je za Milan v letošnji sezoni v prvenstvu nastopil le na štirih tekmah, med strelce pa se ni uspel vpisati.

Za brazilsko izbrano vrsto je Pato nastopil na 22 tekmah in dosegel devet zadetkov, prav želja, da nastopi na domačem svetovnem prvenstvu prihodnje leto, pa je botrovala njegovi vrnitvi v Brazilijo.