Med kaznovanimi sta nekdanja predsednika Kitajske nogometne zveze Nan Yong in Xie Yalong, ki sta bila v preteklosti zaradi korupcije obsojena tudi na zaporno kazen. Dosmrtno prepoved delovanja v nogometu so med drugim izrekli tudi nekdanjim reprezentantom Sheni Siju, Qiju Hongu, Jiangu Jinu in Liu Mingu, za povrh pa bodo morali naslednjih šest let preživeti za zapahi. V škandal je bil vmešan tudi eden najboljših kitajskih delivcev pravice Lu Jun.

Že omenjeni nogometni delavci so sodelovali pri krojenju rezultatov kitajskih klubov Shanghai Shenhua, Tianjin Teda, Shangdong Luneng i Yanbian. Shanghai in Tianjin je zaradi tega doletela denarna kazen v višini 120 tisoč evrov, v novo sezono pa bosta kluba vstopila s šestimi točkami manj, medtem ko sta bila Shangdong i Yanbian kaznovana s 60 tisoč evri, pred začetkom sezone pa jim bodo odvzeli tri točke.

Večina sicer ocenjuje, da izrečene kazni ne bodo preprečile nadaljnjih malverzacij.

"Kjer je denar, se bodo vedno našli ljudje, ki si ga bodo želeli prilastiti na takšen ali drugačen način. To je boj brez konca," je dejal podpredsednik vodilnega kitajskega športnega dnevnika Titan Media Yan Qiang.

"To niso resne kazni. Osebno menim, da takšne kazni ne bodo preprečile nadaljnje korupcije, in obžalujem, da številnih klubov niso vrgli iz prve lige kot so to na primer pred leti storili v Evropi," pa meni urednik športa na kitajski tiskovni agenciji Xinhua Xi Jiren.