Vsi vemo, da ciprska reprezentanca nima podpore na domačem terenu, saj je občinstvo navdušeno nad klubi, reprezentanca pa jim pomeni špansko vas. Takšen ambient smo znali s sicer ne preveč bleščečo igro zelo dobro izkoristiti.

Kar zadeva slovenske postave na Cipru, so bile neke stvari po tekmi z Albanijo potrebne sprememb. Andraž Struna je imel na levem boku precej težav. Tu bo treba najti ustreznejšo rešitev. Težave je imela tudi zvezna vrsta v sredini. A je Kevin Kampl s pozitivnimi podajami reševal položaj. Kar zadeva igro v napadu, smo sicer zabili dva gola, a bi moral biti učinek glede na priložnosti večji. Selektor ima vpogled v to, kateri igralci so najbolj razpoloženi. Naveza Novaković-Ljubijankić je naredila svoje. Vsi tudi pričakujemo, da bo dal Josip Iličić večji prispevek reprezentanci. A je pri njem splet okoliščin venomer takšen, da ima težave s poškodbami. Morda je njegov včerajšnji zadetek prava spodbuda za večji prispevek v prihodnosti.

Švica si je z zmago na Norveškem zagotovila prvo mesto. Morda je to za nas dobro, saj nas zadnja tekma kvalifikacij čaka v Švici, ki ji najverjetneje ne bo potreben dober rezultat. Po drugi strani pa še vedno ostaja bojazen, da nam morda, tudi če premagamo Norveško in Švico, celo 18 osvojenih točk ne bo dovolj za dodatne kvalifikacije. Toda pred zadnjima dvema tekmama moramo razmišljati le o šestih točkah. Ta čas je najpomembnejše, da smo živi in imamo še vedno možnost za nekaj. Da kalkuliramo, računamo, predvsem pa, da se borimo za Brazilijo!

Bojan Prašnikar je nekdanji selektor in najbolj trofejni slovenski nogometni trener.