Juventus se je zavedal, da ga v Glasgowu čaka motiviran nasprotnik, ki je lahko trd oreh predvsem na domačih tleh. A premeteni Italijani so storili tisto, kar najbolje znajo, saj so z golom Matrija že v tretji minuti podrli vse domače načrte in v nadaljevanju igrali s precej manj nervoze.

V drugem polčasu so morali Škoti tudi več tvegati, to pa je bila voda na mlin torinskega velikana, ki je v zaključku tekme z goloma Marchisia in Vučinića dvoboj že pred povratno tekmo odločil v svojo korist.

PSG zakockal višjo zmago in izgubil Ibrahimovića

Podobno kot v Glasgowu se je tekma odvijala tudi v Valencii, le da je imela drugačen zaključek. PSG je povedel v 10. minuti, ko je z lepim golom mrežo domačih zatresel Lavezzi. Še pred odmorom je dobro igro gostov z golom kronal še Pastore in Španci so se znašli pred misijo nemogoče.

V drugem polčasu so imeli domači sicer več žogo v svoji posesti in kazali veliko željo po vsaj izenačenju, a lepše priložnosti so si pripravljali gostje, ki pa so jih nespretno zapravljali, sodnik pa jim je razveljavil tudi regularen gol. Za neučinkovitost so bili Parižani kaznovani v zadnjih minutah tekme, ko so v 90. minuti dobili gol, zadel je Remi), nato pa je v 92. minuti še njihov prvi zvezdnik Ibrahimović storil neumnost, ko je s podplatom startal na nasprotnika, sodnik pa mu je neusmiljeno pokazal rdeči karton.

Kljub vsemu je PSG še vedno velik favorit za uvrstitev v četrtfinale, v klubu pa se bodo sedaj nekaj dni nestrpno spraševali, kakšno kazen bo dobil Ibra, eno tekmo ali morda kaj več, kar bi mu onemogočilo nastop v četrtfinalu.

Jutri bosta na sporedu nogometni poslastici, ko se bosta v Donjecku pomerila Šahtar in Borussia Dortmund, v Madridu pa bo Real gostil Manchester United.

Celtic : Juventus 0:3 (0:1)

Strelci: Matri 3., Marchisio 77., Vučinić 83.

Postavi:

Celtic: Forster, Lustig (Matthews 59.), Wilson, Ambrose, Izaguirre, Forrest, Brown (Kayal 80.), Wanyama, Mulgrew, Commons (Watt 74.), Hooper

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Padoin 69.), Matri (Pogba 81.), Vučinić (Anelka 86.)


Valencia : PSG 1:2 (0:2)

Strelci: Rami 90.; Lavezzi 10., Pastore 43.

RK: Ibrahimović 92.

Postavi:

Valencia:Guaita, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado, Jonas (Valdez 46.), A. Costa, Feghouli (Viera 84.), Banega (Canales 46.), Dani Parejo, Soldado

Paris SG: Sirigu, Maxwell, Alex, Sakho, Jallet, Verratti, Matuidi, Lucas Moura (Chantome 53.), Pastore (Armand 88.), Lavezzi (Menez 76.), Ibrahimović