V Manchestru je v prvih 30 minutah City le redko prišel pred vrata Barcelone, Katalonci pa večje posesti žoge niso znali pretvoriti v kakšno priložnost. V zaključku prvega dela igre so nekaj več pokazali tudi domači, a se mreži nista zatresli, prav velikih priložnosti pa v prvih 45 minutah na obeh straneh ni bilo.

Na začetku drugega polčasa je Barcelona silovito napadla, do zasluženega vodstva pa je prišla z golom Lionelija Messija iz enajstmetrovke, ki jo je s prekrškom nad Messijem zakuhal Martin Demichelis, ki je bil tudi izključen. Po golu se je srečanje povsem razživelo, saj so morali domači več tvegati, a so imeli zaradi igralca manj pri tem precej težav. Namesto izenačenja je City na koncu doživel še en hladen tuš, ko je v 90. minuti zadel Dani Alves in praktično že odločil potnika v četrtfinale, saj je bila Barcelona že v gosteh boljša od Cityja.

Na drugi tekmi v Leverkusnu je šlo že od začetka vse po željah Parižanov, saj so že v tretji minuti povedli, ko je lepo akcijo z zadetkom zaključil Blaise Matuidi. Ko je v 39. minuti Zlatan Ibrahimović zadel z bele točke, je bilo že približno jasno, da bo Bayer le stežka izločil PSG, dokončno pa je bilo upov Nemcev konec tri minute kasneje, ko je Ibrahimović dosegel še enega od izjemnih golov v karieri. V drugem polčasu je Bayer ostal še brez izključenega Emirja Spahića, kar je PSG izkoristil še za četrti gol, ki ga je v 88. minuti zabil nedavni prišlek iz Newcastla Yohan Cabaye.

Manchester City – Barcelona 0:2 (0:0)


Strelca: Messi 54. (11-m.), Avles 90.

RK: Demichelis 54. (M. City)


Bayer – PSG 0:4 (0:3)


Strelci: Matuidi 3., Ibrahimović 39. (11-m), 42., Cabaye 88.

RK: Spahić 59. (Bayer)