»Z Iveljo se klub razhaja prijateljsko, v nadaljevanju športne poti pa mu želimo obilico uspeha,« so zapisali na spletni strani kluba in dodali, da si bodo navijači zeleno-belih nogometaša zapomnili zlasti po dveh evropskih golih proti luksemburškemu Jeunesse Esch in slovaški Žiline.

Ivelja, ki bi se mu pogodba sicer iztekla po koncu letošnje sezone, je v dresu Olimpije igral od leta 2011, za klub pa je v slovenskem prvenstvu vpisal natanko 50 nastopov.

Koper z novim predsednikom

Slovenski nogometni prvoligaš Koper ima uradno novega predsednika. Funkcijo je po pričakovanjih na torkovi večerni skupščini prevzel dosedanji prvi človek kluba Anto Guberac, ki je v upravni odbor povabil še Andreja Poljšaka in Bojana Babiča.

Guberac, ki je Koper vodil že doslej, je bil kot edini kandidat na skupščini kluba, na kateri je bilo prisotnih 56 od 66 članov društva, soglasno potrjen za novega predsednika kluba.

Koper je v sezono vstopil previdno, nato pa nanizal dobre rezultate in se zadržal pri samem vrhu prvenstvene lestvice. V drugem delu sezone nameravajo Koprčani napasti vodilni Maribor, stabilna klubska vodstvena struktura pa bo zagotovo ena skrb manj.

Gubercu sta se v upravnem odboru pridružila že omenjeni Poljšak, sicer nekdanji nogometaš Kopra, pa tudi predstavnik glavnega sponzorja kluba Luke Koper, Bojan Babič.

Častni predsednik kluba je postal predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišić.

Skupščina je sprejela tudi zamenjavo klubskega grba, v katerem bo po novem zapisana letnica 1920, ki simbolizira letnico ustanovitve prvega koprskega nogometnega kluba.