Nogometna zveza Slovenije je že v dneh pred tekmo opozorila na politiko ničelne tolerance v primeru izgredov in izražanjem nestrpnosti, sovraštva in žalitev dostojanstva posameznika, navijaška skupina Green Dragons pa je prekršila večino členov disciplinskega pravilnika o ničelni toleranci. Poleg večkratne uporabe pirotehničnih sredstev so navijači ljubljanskega kluba glavnega sodnika večkrat prisilili k prekinitvi tekme, tudi z vdorom na igrišče, višek ali dno pa so nedopustni izgredi dosegli z rasističnimi vzkliki temnopoltemu nogometašu Maribora, Jean-Phillipu Mendyju, so sporočili iz NZS.

Disciplinski organi NZS so tako na podlagi prijave delegata srečanja preverili dejstva in na podlagi disciplinskega pravilnika NZS o ničelni toleranci glede spodbujanja ali razpihovanja rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva in ob upoštevanju predkaznovanosti nogometnemu klubu Olimpija Ljubljana izrekli kazen v višini 15.000 evrov. Ker pa je bila proti NK Olimpija Ljubljana že izrečena kazen o pogojnem zaprtju stadiona ob novih kršitvah omenjenega pravilnika oziroma izgredih, so disciplinski organi NZS odločili, da mora NK Olimpija Ljubljana naslednje tri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami.

Nogometna zveza Slovenije ob izgredih domače navijaške skupine še enkrat ostro obsoja nasilje in diskriminatorno obnašanje, ki ga je treba s skupnimi močmi dokončno odpraviti iz športa in družbe.