Potem ko so zaradi slabega igrišča uvodno domače srečanje v Fazaneriji proti Olimpiji prestavili na današnji termin, so Sobočani pričakali goste po polomu na celjski Areni Petrol. Medtem je Olimpija trikrat "testirala" Mariborčane in prišla v Pomurje v vlogi izrazitega favorita. Dodatne težave je domačemu strategu Anteju Šimundži povzročala še poškodba izkušenega Fabijana Cipota. Ljubljančani so vlogo favorita tudi upravičili in dosegli 13. zmago v prvenstvu in se utrdili na drugem mestu, medtem ko je Mura po 16. porazu še naprej zacementirana na dnu lestvice.

Pred slabo obiskano Fazanerijo so bolje začeli gosti, ki so imeli rahlo pobudo, muraši pa so iskali svojo priložnost v hitrih protinapadih. V 15. minuti so gledalci videli prvo resnejšo priložnost. Arpad Vaš je imel precej prostora na levi strani, a je iz ugodnega položaja žogo poslal v naročje Aleksandra Šelige. Slabih pet minut pozneje je Damjan Bohar prodrl po desnem boku, Šeliga je zapustil svoja vrata, dobro zaprl bližnji kot in še enkrat rešil goste.

Šele v 30. minuti so Ljubljančani uprizorili prvi nevarnejši napad, strel Antonia Delamee Mlinarja z glavo pa je Filip Draković ukrotil na golovi črti. Že v naslednjem napadu pa je domačim povzročil težave hitri Nik Omladič, a brez pravega učinka. Podobne težave so imeli Ljubljančani na drugi strani, a je pred svojimi vrati še pravočasno razčistil Delamea Mlinar. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je Olimpija povedla. Filip Valenčič je prodrl po levi strani, poslal žogo v sredino, kjer je vratar Draković žogo odbil, a le na noge Nikoli Nikeziću, ki je iz neposredne bližine zadel za 1:0.

Že v uvodnih minutah nadaljevanja so domači pritisnili proti vratom gostov, a so se kar nekajkrat v gneči bolje znašli Ljubljančani in ohranili mrežo nedotaknjeno. V 52. minuti je silovito sprožil Rajko Rep z več kot 20 metrov, Šeliga pa je zanesljivo posredoval. Po napaki domače obrambe so v 57. minuti gosti podvojili prednost. Nikezić je podal, s slabih desetih metrov pa je silovito s polvolejem v levi zgornji kot zadel Valenčič.

Muraši so nato povsem popustili in po lepo izvedeni akciji, v kateri so sodelovali Damjan Trifković, Valenčič, Nikezić in Omladič je slednji povišal vodstvo na 3:0. Dodatne težave je Muri prinesla še izključitev Matica Maruška v 72. minuti, ko si je po prekršku nad Djordjejem Iveljo prislužil drugi rumeni karton. Štiri minute pred koncem je Adnan Bešić po lepi akciji Olimpije zapravil izjemno priložnost, v izdihljajih tekme pa je Matic Fink z roba kazenskega prostora z močnim strelom postavil končni izid.

Tudi Maribor brez težav do treh točk

Dvoboj Rudarja in Maribora so zaradi vremenskih nevšečnosti kar trikrat prestavili, danes pa so bile - kljub zelo razmočenemu igrišču - razmere za igro dovolj dobre, da so nogometaši ene in druge ekipe le izpeljali ta obračun. Čeprav so Velenjčani pomlad začeli dobro in na prvih dveh tekmah po dobrih igrah vknjižili štiri točke, pa so bili tokrat nemočni proti branilcem naslova. Ti so večino tekme prevladovali in s 17. zmago obdržali prednost 12 točk pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo. Rudar je doživel deseti poraz in ostaja sedmi.

Mariborski nogometaši so bili v prvem polčasu nevarnejši in ga tudi zasluženo dobili. V osmi minuti je prvo priložnost za goste zapravil Agim Ibraimi, ko je sprožil od daleč, Matjaž Rozman pa je njegov strel obranil. Tri minute zatem so državni prvaki povedli. Ibraimi je podal v kazenski prostor do Marcosa Tavaresa, ki mu je vrnil žogo, ob novem predložku Ibraimija in posredovanju domačih branilcev pa se je žoga odbila do Nusmirja Fajića, ki je z glavo zadel za 1:0.

Šest minut pozneje je Marko Pridigar brez večjih težav obranil strel Mateja Eterovića, v 21. minuti pa je Ibraimi znova nevarno sprožil s prostega strela, domači vratar je žogo vendarle odbil v kot. Fajić je imel v 29. minuti priložnost za povišanje vodstva, bil sam pred Rozmanom, ga skušal "lobati", a je velenjski čuvaj mreže žogo odbil, tako kot tudi v 34. minuti, ko je bil slednji spet boljši v dvoboju s Fajićem. V 36. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko po domnevnem igranju z roko Daliborja Radujka v kazenskem prostoru, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen.

Drugi polčas so bolje začeli domači. Najprej je Leon Črnčič meril mimo gola, v 48. minuti pa je dotlej najlepšo priložnost za domače zapravil Eterović v gneči pred mariborskimi vrati, ko je Pridigar ustavil njegov strel. Pridigar je bil v glavni vlogi tudi v 59. minuti po novem strelu Eterovića, po nekajminutnem zatišju pa je v 75. minuti Ibraimi po podaji rezervista Roberta Berića žogo poslal mimo Rudarjevih vrat.

Berić je bil eden nevarnejših mariborskih nogometašev, v 79. minuti je znova preizkusil Rozmana (malce za njim še Goran Cvijanovića), v 85. pa je potrdil zmago Maribora, potem ko je Ibraimi podal pred gol, napadalec Maribora pa žogo mimo Rozmana poslal v mrežo. Prav Ibraimi pa je v prvi minuti sodniškega podaljška postavil končni izid, potem ko je "s pomočjo" enega domačih igralcev zadel s slabih 20 metrov.