Tekmo v Beogradu so favorizirani gostitelji v svoj prid odločili v zadnji četrtini, ko se je prednost dobre štiri minute pred koncem povzpela že na 28 točk. Glede na slabo igro Ljubljančanov so imeli gostitelji priložnost, da prednost še povišajo, a so si tudi Beograjčani v končnici privoščili nekaj začetniških napak, s čimer so se Ljubljančani na koncu izognili pravi katastrofi.

Slovenski podprvaki so na tekmi vodili le v prvem delu pri izidu 10:8 in 12:11. Prednost gostiteljev je počasi rasla, a tudi gostje so imeli dolgo aktiven izid, ki je dopuščal preobrat. Še v 27. minuti so domači vodili za vsega 10 točk. V zadnji četrtini pa so Ljubljančani do 38. minute dosegli zgolj pet točk in visok poraz je bil neizbežen. Pri domačih je Charles Jenkins dosegel 23 točk, Jaka Blažič jih je proti nekdanjim soigralcem dosegel sedem, v ljubljanski ekipi je bil najbolj razpoložen Alex Stepheson z 12 točkami.

Prihodnji teden bo Union Olimpija v Ljubljani gostila ekipo Radničkega in se s sedmo zmago v 18. nastopu skušala izenačiti s tekmeci na lestvici.