Koprčani so po slabih predstavah na zadnjih treh tekmah, le točki proti Gorici ter porazoma proti Muri in danes Olimpiji, ki je v Kopru zmagala prvič po 26 letih, bržčas zapravili možnosti, da prvenstvo končajo na tretjem mestu, ki še prinaša evropska tekmovanja. Domžalčani so namreč svoje delo dobro opravili, zmagali in imajo tri točke prednosti pred Primorci, ki jih v zadnjem krogu čaka gostovanje v Celju. Domžale pa bodo igrale pri "rešeni" Muri. V medsebojnih dvobojih Kopra in Domžal so sicer uspešnejši nogometaši z Obale.

Uvodne minute tekme tekme v Kopru, ki si jo je ogledal tudi selektor Srečko Katanec, so minile v izenačeni igri na sredini igrišča in vse do zadetka 19-letnega Nika Kapuna v 25. minuti obetavnejših akcij gledalci niso videli. V navedeni minuti pa je Andraž Šporar z desne strani poslal lepo povratno žogo, ki jo je Kapun z roba kazenskega prostora z natančnim strelom poslal v domačo mrežo. Koprčani niso našli orožja za disciplinirano ekipo gostov. Minuto pred koncem polčasa je pobegnil Šporar po desni strani, streljal z 18 metrov, žoga pa je zadela le zunanji del mreže.

V drugi polčas so domači šli aktivneje. Trener Rodolfo Vanoli je poslal v igro Mateja Pučka in Jean-Philippa Mendyja, ki sta malce poživila igro Kopra. Treba pa je poudariti, da kljub številnim podajam v kazenski prostor Olimpije domači zrelih priložnosti praktično niso imeli.

Izidi ostalih tekem:

Rudar Velenje - Maribor 3:1 (1:1)

Domžale - Gorica 3:0 (0:0)

Triglav - Mura 05 0:2 (0:1)

Aluminij - Celje 1:3 (0:0)

Mura si je z zmago zagotovila 9. mesto, ki vodi v kvalifikacije za prvo ligo, Aluminij pa se je po porazu moral sprijazniti z vrnitvijo med drugoligaše.

Lestvica pred zadnjim krogom: