Domžale – Gorica (danes ob 16.30): Ko je kazalo, da bodo Domžalčani glede kakovosti igre naredili korak proti vrhu in ohranili upanje, da bi še ujeli nastop v Evropi, se jim je zalomilo. V sredo so v Kranju proti zadnjeuvrščenemu Triglavu doživeli boleč poraz, ki je posledica neprimernega pristopa, saj ni bilo prave energije in želje po zmagi. Za 31-letnega trenerja Luko Elsnerja je napočil trenutek, da lahko že začne selekcijo igralcev za novo sezono, saj je bilo v Domžalah v preteklosti za boljši izkupiček veliko preveč prometa s prihodi in odhodi v slačilnici. Tudi za Gorico je državno prvenstvo le še nujna tekmovalna obveznost, saj Primorce očitno zanima le še finale pokala. Morda najdejo izziv v tem, da skušajo iz Massima Coda, bojda celo najbolje plačanega igralca v ligi, narediti najboljšega strelca tekmovanja. Domžalski vratar Nejc Vidmar je edini v ligi, kateremu Coda še ni zabil gola. Naš tip: 0.

Rudar – Celje (danes ob 18. uri): Velenjčani so navdušili vso Slovenijo v sredo, ko so v Ljudskem vrtu na kolena spravili Maribor in potrdili sloves najboljše obrambe v ligi. Rudar je v letošnji sezoni strup za Celje, saj ga je premagal v vseh tekmah v prvenstvu in pokalu. V Celju so po treh zaporednih porazih in desetih prejetih zadetkih izredne razmere. Na udaru kritik je trener Miloš Rus, ki se brani tako, da morajo svoj del odgovornosti prevzeti tudi igralci in vodstvo kluba. Ko so porazili Krko in Triglav, so mnogi očitno mislili, da je sezona končana, in začeli razmišljati le še o tem, kako najti bolje plačano službo v tujini. Naš tip: 1.

Zavrč – Triglav (danes ob 20. uri): Zavrč še upa, da bi se s serijo zmag priigral nastop v Evropi, a Triglav je v neverjetnem naletu. Kranjčani so po točkah ujeli Krko, kar obeta hudo bitko za izogib desetemu mestu, ki vodi neposredno v drugo ligo. Kranjski trener Siniša Brkić zna igrati na rezultat s trdno obrambo in učinkovitimi protinapadi. Naš tip: 0.

Luka Koper – Maribor (danes ob 20.05): Maribor ima pred tekmo, ki lahko zaplete ali razplete prvenstvo, velikih pet točk prednosti. V sredo so oboji doživeli nepričakovana poraza, zato še bolj obžalujejo, da niso izkoristili spodrsljaja tekmeca. Koprčani so s porazom proti Olimpiji, ki jim je v letošnji sezoni odvzela kar 11 od 12 možnih točk, nakazali, da še niso zreli za osvojitev naslova prvaka. Težko prenašajo pritisk nujnega uspeha in breme favorita. Svoj del odgovornosti mora prevzeti predvsem trener Rodolfo Vanoli, ki se zateka k bojazljivi taktiki brez tveganja. Čeprav je Koper v Ljubljani prejel gol že v 17. minuti, je drugega napadalca za lov na izenačenje v igro poslal šele v 70. minuti. Koper bo spodrsljaj iz Stožic popravil le z zmago proti Mariboru, saj bi se mu približal na dve točki. Razplet tekme bo v veliki meri odvisen od trdnosti obrambe Maribora na čelu z vratarjem Jasminom Handanovićem, ki glede na raven tekmovanja dela neverjetno veliko naivnih napak, ki jih tekmeci znajo kaznovati. Naš tip: 0.

Krka – Olimpija (jutri ob 16.30): Trener Krke Adnan Zildžović sam sebe hrabri s tem, da je igra boljša od rezultatov, vendar Novomeščani izgubljajo v bitki s Triglavom. Trener Olimpije Milorad Kosanović pravi, da je tekma s Krko za Ljubljančane veliko pomembnejša od zmage proti Kopru. Ljubljančani teoretično še nimajo zagotovljenega obstanka v ligi. Nepričakovana zmaga proti Kopru je prinesla nekaj veselja, a veliko pomembnejše so poteze, ki jih bo v naslednjih dneh povlekel predsednik kluba Izet Rastoder, katerega del navijačev podi iz kluba. Olimpija predvsem potrebuje trenerja, ki bo delal igralce in gradil igro, skozi katero bodo napredovali tako, kot je v šampionskih časih v Gorici to počel Pavel Pinni. Kombinacij s trenerji, ki bo nasledil Milorada Kosanovića, je veliko. Lobiji, ki imajo svoje kandidate, pa so zelo aktivni, a glavno besedo bo imel plačnik pogona Rastoder. Naš tip: 0.