Celje – Maribor (danes ob 16.30): Maribor bo v Celju nadaljeval sprehod do četrtega zaporednega naslova prvaka. Nobenega dvoma ni, da bo vijolična tudi volilna nedelja 25. maja, ko bo na sporedu zadnji prvenstveni krog. A Štajerci lahko prav poseben dosežek slavijo že zdaj. V sredo je njihov kapetan Marcos Tavares skočil celo na vodilno klubsko lestvico strelcev. V Novem mestu je zabil dva gola, skupaj za Maribor jih je prispeval že 119. Poklonil se mu je tudi dosedanji rekorder Branko Horjak, sicer njegov prvi trener, ko je Brazilec s slovenskim potnim listom prispel pod Kalvarijo. Tavares je še vedno v igri, da že tretjič zapored postane najboljši strelec prvenstva, kar doslej ni uspelo še nikomur. Dodajmo, da je Maribor v teh dneh naredil še en pomemben korak na poti k ohranitvi prevlade v domačem prostoru, saj je do konca sezone 2016/17 podaljšal pogodbe številnim obetavnim nogometašem. Njihov današnji nasprotnik je z zmago v Stožicah naredil velik korak k obstanku, zato bo igral manj obremenjeno. Naš tip: 2.

Triglav – Olimpija (danes ob 17. uri): Naj se ta mučna sezona naposled konča, vzdihujejo v Olimpiji. Najraje bi videli, da bi jo sklenili že pozimi, ko so si nabrali občutno prevelik zaostanek za vidnejšo uvrstitev. Čeprav je Triglav zadnji na lestvici, ima proti razglašeni ljubljanski zasedbi možnost za presenečenje. Olimpija bo igrala brez motiva, manjkali bodo kaznovani Matic Fink, Marko Vukćević in Boban Jović. To bo tudi obračun tekmecev, ki sta spomladi zbrali najmanj točk od vseh – le deset. Za primerjavo: najboljši Rudar jih ima v tem koledarskem letu 27. Triglav bo sezono končal s klubskim rekordom po številu prejetih golov. Pred dvema letoma so Kranjčani iz svoje mreže pobrali 67 žog, v tej sezoni pa štiri kroge pred koncem že 66. Naš tip: 0.

Zavrč – Krka (danes ob 20. uri): Novomeščani so sredi tedna kovali smele načrte, kako bodo presenetili Maribor, ki je na Portovalu gladko preskočil dolenjsko oviro. Krka se krčevito bori za obstanek, medtem ko je domet Zavrča po zelo uspešnem jesenskem delu prvenstva zdaj v sredini lestvice. Naš tip: 1.

Domžale – Rudar (danes ob 20. uri): Le še točka loči Rudar, da bodo Velenjčani v prihodnji sezoni tekmovali v evropskem pokalu. Knapi so v naletu, saj so dobili zadnjih pet tekem, zato predstavljajo še edino potencialno grožnjo Mariborčanom. Strokovnjaki hvalijo prijeme trenerja Jerneja Javornika, akterji na igrišču pa mu za medsebojno zaupanje vračajo v obliki točk. Kot je povedal Javornik, je v sredo, ko je Rudar premagal Gorico s 3:2, videl najboljši polčas svojega moštva. Naš tip: 0.

Gorica – Luka Koper (danes ob 20.05): Goričani se še niso predali v boju za drugo mesto, a bo tekma s Koprom odločilna. Vratar Alex Cordaz (edini, ki je nastopil na vseh tekmah za Gorico) je v Športnem parku nepremagan že 212 minut. Če bo zaklenil vrata tudi nocoj, bo imela Gorica velike možnosti za uspeh, saj imajo vrtnice drugi najuspešnejši napad v ligi. Primorski derbi v Novi Gorici so jeseni prepričljivo, s 3:0 dobili domači. Naš tip: 1.

Vrstni red po 32. krogu: Maribor 67, Rudar in Luka Koper po 59, Gorica 52, Zavrč 47, Domžale 42, Olimpija 36, Celje 33, Krka 27, Triglav 23. mag