United je včeraj v predzadnjem krogu prvenstva gostil Swansea. Pred začetkom tekme so igralci in strokovno osebje obeh moštev Fergusonu v čast naredili špalir in Škota pričakali skupaj z ovacijami s tribun.

Skandiranje Fergusonu s polnih tribun Old Trafforda je trajalo več kot dve minuti, medtem pa je Sir Alex srečnežem v prvih vrstah podelil nekaj avtogramov.

Po tekmi žvižgi za Rooneyja

Z rezultatskega vidika skoraj povsem nepomembno tekmo je United dobil z 2:1, zmagoviti gol pa je v 87. minuti zabil Rio Ferdinand. Pred tem sta zadela Hernandez in Michu. Zanimivo pa je bilo, da Ferguson v moštvo za srečanje ni uvrstil Waynea Rooneyja, po tekmi pa je to obrazložil z besedami, da Rooney sam ni želel igrati, ker zahteva proste roke pri odhodu iz kluba. Škot je hitro dodal, da se to ne bo zgodilo, a angleški mediji menijo drugače.

Zahteve po prestopu pa najbolje niso sprejeli niti navijači rdečih vragov, saj so po koncu tekme, ko so domačim nogometašem podelili pokal in medalje ob osvojenem naslovu angleškega prvaka, Rooneyja pošteno izžvižgali.

Ferguson govora ni pripravil

Na koncu ceremonije je seveda prišel čas tudi za Fergusonov poslovilni govor navijačem, ki ga Škot očitno ni pripravil in je raje govoril iz srca.

»Za to priložnost nisem pripravil govora, bom samo začel govoriti. Ta klub mi je dal vse in to je bila moja najlepša življenjska izkušnja. Bilo je tudi kar nekaj težkih trenutkov, a klub in igralci so mi vedno stali ob strani. Njihova naloga bo tudi v prihodnje, da vedno stojijo tudi ob novem trenerju,« je dejal Ferguson, ki je tudi potrdil, da se s trenersko upokojitvijo ne poslavlja od kluba.

Še enkrat je pohvalil svoje igralce za naslov prvaka, »ki so ga osvojili na fantastičen način«, nato pa se je spomnil na Paula Scholesa, ki se bo po koncu sezone prav tako upokojil.

Scholes ga bo gnjavil tudi v prihodnje

»Rad bi se spomnil še na Paula Scholesa, ki odhaja v pokoj. Je neverjeten igralec, eden od največjih, ki jih je klub kdaj imel. Paul, želim ti miren pokoj, čeprav vem, da boš ostal tu nekje v bližini in me gnjavil,« je dejal Ferguson, nato pa omenil še Farrena Flatcherja in mu zaželel čim prejšnjo ozdravitev in vrnitev v klub.

»Za konec naj zaželim igralcem veliko uspehov tudi v prihodnosti. Veste, kako dobri ste in kateri dres nosite. Poznate tudi vse ljudi tukaj, zato jih ne razočarajte. Jaz sedaj odhajam. Hvala vsem še enkrat za vse. Hvala,« je zaključil Ferguson in ob ogromnem aplavzu s tribun odšel v slačilnico.

Odšel bo po 1500. tekmi

Ferguson bo rdeče vrage sicer vodil še enkrat, ko bodo v zadnjem krogu premier lige gostovali pri West Bromwichu. To bo za legendarnega trenerja jubilejna 1500. tekma, ko bo v karieri vodil Manchester United.