Novinarji španskega športnega dnevnika Marca so ugotovili, da so nogometaši Reala na dosedanjih 16 tekmah kar 17-krat zadeli okvir vrat, pogosto pa se jim je to zgodilo ravno na tekmah, ki se niso končale po njihovih željah.

Že v prvi tekmi sezone je proti Valencii Higuain zadel prečko, tekma pa se je končala z 1:1. Ko je v drugem krogu Real izgubil proti Getafeju, je Özil iz neposredne bližine namesto gola zadel le okvir. V četrtem krogu je kraljevi klub gostoval pri Sevilli, Modrić in Ramos sta namesto mreže zatresla le okvir vrat, Real pa je vpisal nov poraz, tokrat z 0:1. Zadnji primer, ko so centimetri Madridčane ločili od boljšega izkupička, je bil pred dnevi, ko je Real gostil Espanyol. Modrić in Di Maria sta zadela okvir vrat, če pa bi en od njunih strelov končal v mreži, bi Real verjetno zmagal, tako pa se je tekma končala z 2:2.

Poleg omenjenih je Real vratnico ali prečko na letošnjih tekmah španskega prvenstva zadel še enajstkrat, skupno torej kar sedemnajstkrat. Za primerjavo povejmo, da sta za Realom največkrat okvir vrat zadela Deportivo in Barcelona, oba po desetkrat.

Glede na navedene zgornje primere bi imeli varovanci Joseja Mourinha v najboljšem primeru lahko kar osem točk več in bi na drugem mestu za Barcelono zaostajali le pet točk, a tudi vratnica in prečka, ki v premeru merita le 12 centimetrov, marsikdaj krojita usodo moštev in vplivata na rezultate tekem, pri čemer kraljevi klub ni nobena izjema.