»Glede na razmerje sil v slovenskem nogometu drugačen razplet ni bilo za pričakovati. Maribor je klub, za katerega je osvojitev lige nekaj nujnega. Če mu to ne uspe, je že tragedija. V klubu imajo znanje, igralce in izkušnje, zato je povsem logično, da so prvi. Zelo pomemben je tudi denar, ki ga v Mariboru ustvarjajo s prodajo nogometašev. Medtem ko je v Sloveniji 70 ali celo 80 odstotkov igralcev, ki igrajo za drobiž, Maribor služi milijone,« je prepričan Okorn, ki ne verjame, da se bo v naslednjih letih kateri izmed preostalih prvoligašev uspel približati mariborskemu kolektivu.

Za Olimpijo bo pravo merilo Evropa

»Olimpija nekaj napoveduje, a zaenkrat še nič ne kaže na uspeh. Ljubljančani so bili ob boku Mariborčanom že leta 2005 in so od tedaj imeli nekaj prebliskov, a ko se ozremo na lestvico, je zgodba drugačna. Štajerci imajo 13 točk prednosti, za povrh so Olimpijo izločili še v pokalu. Pri Olimpiji za prihodnjo sezono napovedujejo okrepitve, a vse je odvisno od tega, koliko denarja bo pripravljen za to nameniti predsednik kluba Izet Rastoder. Morda so zeleno-beli sedaj všečna ekipa, a pravo merilo bo Evropa,« obrazloži Dnevnikov športni novinar, ki obenem poudari, da je bilo sinoči v Ljudskem vrtu očitno, da so bili domači igralci na sredini igrišča boljši, tekmeca pa so prekosili tudi v tekaškem smislu.

Težava, ker večina klubov živi iz rok v usta

In kako so se odrezale druge ekipe? Po mnenju Okorna bistvenih presenečenj ni bilo, čeprav velja biti v prihodnje pozoren na Koper in Gorico. »V preteklosti sem že dejal, da če bi imeli Goričani tolikšno vrečo denarja kot Olimpija, bi lahko bili bistveno boljši. Težava je seveda, da se večina klubov ukvarja s tem, kako preživeti in zato živijo iz rok v usta. Klubi tako komaj čakajo, da je konec sezone in da bodo lahko prodali katerega izmed igralcev, s tem pa poplačali pretekle dolgove. Ekipa, ki je dobro selekcionirana, je gotovo Koper. Glede na njihovo igralsko zasedbo je nesporno tretji klub v državi, lahko pa bi segli še višje. Velja omeniti še Triglav, ki je bil v tej sezoni na robu bankrota, a se je očistil in je zdaj sicer z le štirimi profesionalnimi igralci bistveno močnejši ter Rudar, ki je neko obdobje kazal, da bo hit, a je nato začel nihati,« je zaključil Okorn.